,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини В ЧДТУ відбувся круглий стіл присвячений Міжнародному Дню охорони праці
Четвер, 28 квітня 2016 16:04

В ЧДТУ відбувся круглий стіл присвячений Міжнародному Дню охорони праці

В ЧДТУ відбувся круглий стіл присвячений Міжнародному Дню охорони праці

В Черкаському державному технологічному університеті відбувся круглий стіл, присвячений Міжнародному Дню охорони праці, на тему «Стрес на робочому місці як актуальна проблема сьогодення». Організаторами круглого столу став Профспілковий комітет ЧДТУ.

Актуальність теми поборення стресу в складній економічній і військовій ситуації нашої країни привертає все більше уваги. Особливості подолання стресу на робочому місці саме серед освітян і стало темою круглого столу. Семінар відкрив в.о. ректора ЧДТУ Сергій Назаренко і подякував гостям за увагу до актуальності піднятої теми.  

В ході програми семінару були заслухані доповіді:

-         кандидата медичних наук, доцента, завідувача кафедри  фізичного виховання та здоров’я людини Черкаського державного технологічного університету Василя Загороднього;

-         кандидата медичних наук, доцента кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації, заступника директора з навчальної роботи Навчально-наукового інституту фізичного виховання, спорту та здоров’я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Надії Сисоєнко;

-         головного державного інспектора з питань праці відділу питань гігієни праці управління Держпраці у Черкаській області Тетяни Зеленської.

Доповідь «Стан та проблеми професійної та виробничо-зумовленої патології в місті Черкаси» Василя Загороднього насамперед розкрила  загальний стан здоров’я населення Черкас, і зокрема погіршення умов праці, що є наслідком частої захворюваності жителів міста. Доповідач закликав до покращення всіх галузей сфери життєдіяльності суспільства, внаслідок чого поліпшиться стан здоров’я працюючих.

Тетяна Зеленська виступила із доповіддю, на тему «Психогігієнічні аспекти попередження стресу на робочих місцях науковців і студентів». Головний державний інспектор з питань праці відділу питань гігієни праці управління Держпраці у Черкаській області звернула увагу на загальні характеристики стресу та його види, особливості фізіологічної реакції на стрес, причини стресу на робочому місті та методи їх боротьби, найактуальніші серед них є такі як:

-         регулярний та повноцінний відпочинок, із фізичною активністю;

-         відволікання від шаленого ритму життя  чи медитація;

-         чітке планування часу;

-         забезпечення максимальної тривалості сну;

-         уникнення надмірних перенавантажень.

Надія Сисоєнко, з темою «Проблеми охорони праці на робочих місцях, обладнаних персональними комп’ютерами», акцентувала увагу саме на загальних правилах розміщення персональних комп’ютерів і зазначила: «Наше здоров’я в наших руках».