,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини В Черкаському державному технологічному університеті проведено фінал обласного щорічного дебатного турніру зі сталого розвитку.
Неділя, 24 квітня 2016 00:00

В Черкаському державному технологічному університеті проведено фінал обласного щорічного дебатного турніру зі сталого розвитку.

В Черкаському державному технологічному університеті проведено фінал обласного щорічного дебатного турніру зі сталого розвитку.

23 квітня 2016 року в Черкаському державному технологічному університеті факультетом економіки та управління та Ресурсним центром зі сталого розвитку проведено фінал обласного щорічного дебатного турніру зі сталого розвитку. За результатами попередніх ігор до участі в півфіналі залучено 32 команди, які представляли загальноосвітні та спеціалізовані школи, гімназії та коледжі.

Учні та студенти мали змогу не лише подебатувати з питань сталого розвитку, а й глибше познайомитися із вишом. Студенти-координатори, які були закріплені за кожною командою, ознайомили студентів з історією розвитку ЧДТУ, особливостями навчання. Після розважальної програми учасники турніру розпочали першу гру ½ фіналу за темою: «Інтелект має збагачувати країну, а не шукати кращої долі за кордоном». Суддів вразила підготовка команд, глибина мислення та безумовно вміння переконувати.

У другій грі півфіналу учасники обговорювали проблему суспільної свідомості молоді. За результатами двох «дебатних боїв» визначено фіналістів, якими за рішенням суддів стали команди Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №33 та Черкаської гімназії №31. Кубок переможця в результаті фінальної гри отримала команда Gelios, яка представляла Черкаську гімназію №31.

По завершенню турніру зі словами вітання виступила декан факультету економіки та управління к.е.н., доцент Прямухіна Наталія Валентинівна, яка вручила сертифікати учасникам та подяки їх навчальним закладам.

Наталія Валентинівна зазначила: «…Головна ідея нашого турніру показати небайдужість, потенціал та унікальне бачення молоді шляхів розв’язання проблем сталого розвитку для нинішнього та майбутнього поколінь. Я думаю, ми перевершили наші очікування! Наші учні – найкращі! Турнір продемонстрував, що разом ми потужна команда і разом ми зможемо змінити світ!»

Окремо відзначено команди, що посіли 2-5 місця в загальній турнірній таблиці. Це, зокрема, команди Смілянського промислово-економічного коледжу, Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10, Черкаської гімназії №9. Вони отримали грамоти та цінні подарунки

Всі учасники показали високий рівень підготовки, неймовірний потенціал та активну, цікаву гру. Загалом турнір відзначився креативністю підходу, орієнтацією на успіх та суспільною значимістю.

«Ми ще повернемось…» – з такими словами, втомлені, проте задоволені, покидали стіни вишу учасники турніру. Тому будемо обов’язково їх чекати і на дебатному турнірі наступного року, і в якості студентів ЧДТУ!