,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Участь студентів-екологів ЧДТУ у круглому столі Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля до 30-х роковин Чорнобильської трагедії
П'ятниця, 22 квітня 2016 12:10

Участь студентів-екологів ЧДТУ у круглому столі Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля до 30-х роковин Чорнобильської трагедії

Участь студентів-екологів ЧДТУ у круглому столі Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля до 30-х роковин Чорнобильської трагедії

    20 квітня у Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України відбувся міжвузівський круглий стіл до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, в якому прийняли активну участь студенти спеціальності "Екологія" ЧДТУ Шитик Людмила, Кравчук Сергій та Рудагіна Тетяна. У заході, тематика якого – «Чорнобильська катастрофа: проблеми минулого, сучасного і майбутнього» взяли участь гості і з інших ВНЗ Черкащини.
    Учасниками круглого столу були і ліквідатори тої страшної аварії та її наслідків: генерал-майор Віктор Попков, генерал-майор Микола Шкарабура, заступник голови Всеукраїнської громадської організації «Прип’ять-10» Олег Телятніков, президент Міжнародної громадської організації інвалідів війни, Чорнобиля та вдів, чоловіки яких загинули від гострої променевої хвороби «Промінь 2-5» Олександр Зеленцов, віце-президент цієї організації Микола Батечко та її члени Василь Давиденко і Валерій Дацько, викладач циклу хірургічних дисциплін Черкаського медичного коледжу Сергій Дмітрієв.
    До уваги присутніх були представлені документальні фільми, що стосувались тих трагічних подій та виступи очевидців і ліквідаторів аварії.
    Учасники заходу вшанували пам'ять героїв-пожежників, що віддали своє життя в ім’я збереження життя прийдешніх поколінь хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу загиблих.
    Логічним і актуальним є висновок М. Шкарабури: «Ми маємо не просто згадати події 30-ї давнини, а й висловити особисте бачення питань ліквідації аварії на ЧАЕС, щоб враховувати їх в майбутньому. Адже атом – мирний, але небезпечний».