,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини В ЧДТУ ІТішники відсвяткували свій День факультету
П'ятниця, 22 квітня 2016 11:44

В ЧДТУ ІТішники відсвяткували свій День факультету

В ЧДТУ ІТішники відсвяткували свій День факультету

В Черкаському державному технологічному університеті відбулось святкування 18-ї річниці факультету інформаційних технологій і систем.  

Привітати факультет зі святом завітав виконуючий обов'язки ректора Черкаського державного університету, професор Сергій Назаренко, який зазначив: «На сьогодні найбільш затребувані спеціалісти в галузі ІТ-технологій.  Наші випускники факультету користуються чималим попитом на ринку праці, а це вагомий показник знань які надаються в університеті. Викладачі та студенти факультету приймають участь у регіональних проектах та виходять і на зарубіжні проекти.»

В.о. ректора вручив грамоти та побажав всім завзяття, натхнення в роботі, а основне миру в нашій країні.

Декан факультету інформаційних технологій і систем Ірина Трегубенко в своєму виступі назвала факультет динамічним, молодим та професійним. Зі слів декана факультету, історичним фактом є те, що з відкриттям спеціальності  "Електронні обчислювальні машини" в 1988 році, проводиться підготовка спеціалістів в ІТ сфері вже 28 років, що однозначно підкреслює надійність підготовки студентів в ІТ сфері.  Гідна оцінка професіонала своєї справи і лідера факультету викликає гордість студентства за свій факультет.

На захід завітали запрошені гості, зокрема керівник проектами в компанії «АндерсонЛаб» і колишній випускник факультету Олександр Орлов, який подякував своїм викладачам за знання здобуті в університеті, що знадобилися йому в практичній роботі. В знак подяки Університету, Олександр Орлов подарував для бібліотеки книги.

Всіх присутніх на святі порадували піснею «Do I wanna know», у виконання  Федіра Корякіна та Антона Липового.

Цікавинкою заходу була посвята студентів ІТ-шників до комп’ютерного всесвіту у віршованій формі. Заслухавши Посвяту в гумористичному форматі, молодь відчула себе справжніми студентами факультету інформаційних технологій і систем.

Саме на День факультету вперше було продемонстровано мультиплікаційну роботу студентів факультету для абітурієнтів, де майбутні студенти матимуть можливість побачити та відчути перше знайомство з факультетом.

По закінченню урочистостей була проведена святкова лотерея, в якій кожен бажаючий мав можливість виграти подарунки від спонсорів, різноманітні корисні ІТ гаджети.

В рамках Дня факультету інформаційних технологій і систем та Днів студентської науки з 9-00 до 12-00 у холі на 1 поверху біля кінозалу працювала акція "Безкоштовна консультація та налаштування вашого гаджету - від ноутбука і смартфона до налаштування бездротового роутера".

Довідково: Розвиток інформаційних технологій і систем у ЧІТІ (нині ЧДТУ) розпочався у 1988 року з відкриттям спеціальності 0608 "Електронні обчислювальні машини" під керівництвом доцента Г.Т. Олійника, а потім професора Ю.О. Кочкарьова.

Після цього змінювалися назви і шифри спеціальностей, утворювались та реорганізовувались факультети та на теперішній час ФІТІС – факультет інформаційних технологій та систем з 1998 року функціонує в наступному складі:

-       6 кафедр;

-       11 спеціалізованих лабораторій;

-       2 навчальні аудиторії;

-       Освітньо-тренувальний центр, на базі якого зараз працюють два навчальні потоки:

1)               група  CODALINE (проводяться заняття за чотирма напрямами: Frontend - Розробка веб-інтерфейсів, Backend - Розробка серверів на Java, Android - Розробка мобільних додатків під Android, Ruby - Веб-розробка на Rails/Grape);

2)               група CS50 (Гарвардський курс «Основи програмування»).

Факультет готує 700 студентів денної форми навчання та 150 студентів заочної форми навчання за 9 освітніми програмами ОКХ рівня бакалаврів, спеціаліст, магістр. У процесі відкриття 4 спеціальностей ОКХ доктор філософії. 

Більш ніж 80 % професорсько-викладацького складу мають науковий ступінь доктора або кандидата технічних наук.  (6 докторів наук, професорів, з яких 1 заслужений діяч науки і техніки України, 1 академік Міжнародної академії комп’ютерних наук та систем, 1 академік Нью-Йоркської академії наук)

Спеціалісти факультету співробітничають з українськими та зарубіжними партнерами. Ними здійснюються постійні наукові контакти з:

1)               Інститутом кібернетики НАН України (м. Київ),

2)               міжнародним науково-учбовим центром ЮНЕСКО,

3)               національним технічним університетом "КПІ" (м. Київ),

4)               Національним університетом будівництва і архітектури (м. Київ),

5)               Університетом техніки, науки та культури (м. Лейпциг),

6)               технічним університетом (гірничою академією), (м. Фрайберг, Германія) та ін.