,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ Днями науки ще раз підтвердив свій потужній статус науково-освітнього осередку держави
Четвер, 21 квітня 2016 18:02

ЧДТУ Днями науки ще раз підтвердив свій потужній статус науково-освітнього осередку держави

ЧДТУ Днями науки ще раз підтвердив свій потужній статус науково-освітнього осередку держави

    21 квітня 2016 р. після попередньо проведених студентських науково-практичних конференцій на кафедрах та пленарних засідань у секціях Науково-технічної ради ЧДТУ, пройшла  виставка науково-технічної творчості студентів  - презентація діючих макетів, інструментів, приладів, програмних рішень тощо.
    Відкрив захід виконуючий обов’язки ректора ЧДТУ, професор, Сергій Назаренко. Разом із проректорами, деканами та завідуючими кафедр Сергій Назаренко переглянув наукові досягнення студентів семи факультетів
    На виставці були представлені освітні та наукові розробки, зокрема факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну: гідростенд для вимірювання міцності, за допомогою якого можна перевірити на міцність будь-якої деталі; гідрометр орбітального типу, який з часом може замінити звичайні мотори автомобілів, катерів.
    Факультет електронних технологій продемонстрував апарат бездротової передачі енергії, здатний заряджати пристрої на відстані. Увагу присутніх привернув винахід цього факультету – робот-маніпулятор, який сортує дрібні деталі і застосовується в автоматизованих лініях. Для регулювання швидкості руху в автоматизованих системах асинхронних трьохфазних двигунів факультет продемонстрував частотний перетворювач.
    Чимало розробок надав факультет харчових технологій та сфери обслуговування, на базі якого нещодавно була створена науково-дослідна лабораторія. Студенти факультету продемонстрували: туристичні аудіо та відео-тури по містах Черкащини, оновлену рецептуру страв та напоїв. Молодими науковцями кафедри історії України та суспільних дисциплін були представлено генеалогічне дерево родин студентів, як прояв патріотизму і любові до власної історії.
    В рамках Днів студентської науки яскраво проявили себе студенти факультету інформаційних технологій і систем. Студенти заявили про себе не тільки в безпосередній галузі ІТ технологій, а й, наприклад, в розробці мульти-медійних додатків, а саме - рекламний мультиплікаційний ролик для майбутніх студентів про спеціальності факультету. Студенти-програмісти продемонстрували розроблені програмні продукти, а також безкоштовно допомагали бажаючим в налаштуванні персональних гаджетів, ноутбуків, смартфонів тощо.  Наукова складова була присутня у роботах всіх спеціальностей факультету, зокрема студенти досліджували сучасні архітектури програмного забезпечення, технології створення автоматизованих систем управління, побудови сучасних інформаційно-комунікаційних мереж; розглядали сучасні засоби та методи захисту інформації тощо.
    Кожен факультет Черкаського державного технологічного університету гідно представив наукові розробки своїх студентів на виставці.
    Дні студентської науки в ЧДТУ відвідали представники Міністерства освіти і науки України – директор департаменту персоналу Ігор Кабанов та директор юридичного департаменту Вікторія Тетенко, у яких в межах службового відрядження з’явилась можливість ознайомитися з науковими розробками студентів університету.
     Поряд із талановитою студентською молоддю на виставці були також і їх наставники, які постійно передають свої знання молодому поколінню.