,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Міжнародний семінар «Європейська сертифікація інженерів: Паспорт Інженера та гарантія якості освіти»
Четвер, 23 квітня 2015 18:43

Міжнародний семінар «Європейська сертифікація інженерів: Паспорт Інженера та гарантія якості освіти»

Міжнародний семінар «Європейська сертифікація інженерів: Паспорт Інженера та гарантія якості освіти»

23 квітня 2015 року у м. Києві у Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут" відбувся Міжнародний семінар «Європейська сертифікація інженерів: Паспорт Інженера та гарантія якості освіти». З боку України у ньому брали участь представники Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України, Спілки наукових та інженерних об’єднань України, наукової та освітянської громадськості, з боку закордонних організацій - Д.Бошар, генеральний секретар Федерації європейських інженерних асоціацій (FEANI), та Б. Ремо, президент Європейської мережі з акредитації інженерної освіти (ЕNАЕЕ).

На початку семінару був підписаний «Меморандум про пілотну імплементацію європейських ініціатив» між представниками FEANIЕNАЕЕ та організацій України, який з нашої сторони підписали голова Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України М.З.Згуровський та президент Спілки наукових та інженерних об’єднань України М.М. Кірюхін.

Присутні заслухали доповідь пана Д. Бошара «Ініціативи FEANI з сертифікації європейських інженерів» на сесії «Європейський паспорт інженера» та доповідь пана Б. Ремо «Європейська акредитація інженерної освіти» на сесії «Європейська система акредитації інженерних спеціальностей». В обговоренні виступили В.Д. Пархоменко, голова Національного моніторингового комітету України, Е.І. Кузнецов, радник Генерального директора Державного космічного агентства України, Т.М.Качала, ректор Черкаського державного технологічного університету, в обговоренні взяли участь представники вищих технічних навчальних закладів України.

Із зацікавленістю з боку вітчизняних та закордонних фахівців було заслухано виступ ректора ЧДТУ Т.М.Качали, у якому вона розповіла про заходи щодо опанування університетом свого місця у європейському освітньому та науковому просторі, про участь у міжнародних проектах та співпрацю з Ченстоховським політехнічним університетом (Польша) з питань забезпечення обміну професорсько-викладацьким складом та створення умов для впровадження програми «2+2», «1+1»  «Подвійний диплом» з підготовки бакалаврів та магістрів. Ректором ЧДТУ було цілком підтримано плани Асоціації ректорів ВТНЗ щодо співпраці з FEANI та ЕNАЕЕ з метою створення програм та органів цих організацій в України, що надасть можливість випускникам інженерних спеціальностей Черкаського державного технологічного університету отримувати «Європейський паспорт інженера» та інші сертифікати, що забезпечуватимуть працевлаштування на посадах за фахом у країнах Євросоюзу.

Сподіваємось, що наші плани щодо співпраці ЧДТУ з міжнародними організаціями сприяють мобільності і працевлаштуванню наших випускників як у країні, так і закордоном.