,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студентка ЧДТУ взяла участь в роботі всеукраїнського семінару в рамках проекту «Національна система забезпечення якості і взаємної довіри в системі вищої освіти (TRUST)»
Четвер, 04 грудня 2014 22:44

Студентка ЧДТУ взяла участь в роботі всеукраїнського семінару в рамках проекту «Національна система забезпечення якості і взаємної довіри в системі вищої освіти (TRUST)»

Студентка ЧДТУ взяла участь в роботі всеукраїнського семінару в рамках проекту «Національна система забезпечення якості і взаємної довіри в системі вищої освіти (TRUST)»

28-30 листопада 2014 р. відбувся всеукраїнський семінар в рамках проекту «Національна система забезпечення якості і взаємної довіри в системі вищої освіти (TRUST)» на базі Київського університету ім. Бориса Грінченка, з метою об’єднання зусиль та вироблення спільної стратегії забезпечення якості вищої освіти.

Черкаський державний технологічний університет на заході представляла студентка І курсу факультету економіки та управління Лілія Зубрицька.

Організатори заходу: «Українська асоціація студентського самоврядування».

Учасники семінару отримали можливість ознайомитись з інструментами підвищення якості, прозорості та застосування індикаторів вищої освіти при управлінні вищою освітою та вищими навчальними закладами. Дана тема була висвітлена професором університету Ювяскуля (Фінляндія) – Вааганом Терзіяном (відео-лекція).

На заході було презентовано студентам національний портал забезпечення якості вищої освіти; ознайомитись з концепцією та можливостями національного порталу забезпечення якості вищої освіти;  обговорили нові можливості та інструменти забезпечення якості освіти, які з’явились у студентів після прийняття нового Закону про вищу школу, дізнались про роботу акредитаційних комісій, експертних рад, Національної агенції з забезпечення якості вищої освіти та інших інституцій; створювали модель ідеальної вищої освіти і через неї виділяли шляхи та напрями розвитку студентського самоврядування, визначити стратегії впливу та забезпечення якості освіти студентами.

За результатами всеукраїнського семінару будуть проведені регіональні семінари на тему: «Участі студентів у забезпеченні якості вищої освіти».