,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ обговорили актуальність діагностики вірусних гепатитів В і С
П'ятниця, 07 червня 2024 11:19

У ЧДТУ обговорили актуальність діагностики вірусних гепатитів В і С

У ЧДТУ обговорили актуальність діагностики вірусних гепатитів В і С

6 червня 2024 року в Черкаському державному технологічному університеті, за ініціативи медичної студії «Prevent» та Відділу студентського розвитку і культурних програм ЧДТУ, відбувся семінар для студентської молоді вишу щодо актуальності діагностики вірусних гепатитів В і С від лікаря сімейної медицини Сергія Млавця.

Під час заходу Сергій Млавець вирішив поспілкуватися зі студентами у цікавому форматі квіз-вікторини на платформі Kahoot та розповів про важливість своєчасної діагностики й профілактики цих захворювань, пояснивши, що таке хвороба Боткіна, як не можна заразитися гепатитом, скільки відсотків людей в Україні може мати гепатит С, скільки часу вірус гепатиту може не проявлятися в організмі, та чи можна перевіритись на наявність гепатитів у сімейного лікаря, наголошуючи на необхідності регулярних медичних оглядів для запобігання поширенню цих захворювань. Троє найактивніших учасників отримали невеликі подарунки за високу ерудованість і знання.

Після теоретичної частини студентам було запропоновано пройти обстеження на наявність вірусних гепатитів В і С. В аудиторії влаштували пункт тестування, тому усі охочі мали нагоду анонімно й конфіденційно протестуватися за допомогою експрес-тестів, дотримуючись усіх правил лабораторних обстежень та вже через 20 хвилин дізнатися свої результати.

Студентська молодь відзначила високу інформативність заходу та висловила сподівання на продовження подібних зустрічей. Організатори також задоволені активністю молоді, яка прагне до нових знань та дбає про своє здоров’я.