,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Майбутні лісівники ЧДТУ гербаризували флористичне різноманіття паркової зони університету
П'ятниця, 07 червня 2024 09:30

Майбутні лісівники ЧДТУ гербаризували флористичне різноманіття паркової зони університету

Майбутні лісівники ЧДТУ гербаризували флористичне різноманіття паркової зони університету

Першокурсники групи ЛГ-37 спеціальності «Лісове господарство» Черкаського державного технологічного університету на черговому засіданні геоботанічного гуртка під керівництвом доцентки кафедри лісового господарства та раціонального природокористування Світлани Ключки закріплювали теоретичні знання із ботаніки та вивчали видове різноманіття рослин паркової зони ЧДТУ, збираючи гербарій.  Такий підхід є комплексним і може бути використаний для розв’язання прикладних завдань під час вивчення видового різноманіття. 

Важливо активно впроваджувати методи навчання, які стимулюють розвиток інтелекту, творчості та професійної компетентності молоді в галузі лісового господарства, – зазначила завідувачка кафедри лісового господарства та раціонального природокористування ЧДТУ Інгріда Чемерис.

Довідково:

Гербарій, перекладений з латинської як «трава», є колекцією правильно засушених рослин. Це можуть бути окремі квітки, гілки чи навіть цілі рослини, залежно від їх виду. Перші гербарії з’явилися в Італії на початку XV століття, а їх засновником вважається відомий ботанік Пізанського ботанічного саду Лука Гини. Хоча жоден із його власноруч створених екземплярів не зберігся, деякі колекції його учнів дійшли до наших днів. Сьогодні рослини сушать не лише з науковою метою. Багато людей роблять збирання рослин, квітів і створення з них композицій своїм хобі. Гербарій – це традиційна прикраса, що існує вже багато років. Композиції із засушених рослин, колись популярні лише серед ботаніків, зараз можуть прикрасити будь-який будинок або квартиру. З таких рослин створюють картини, букети, альбоми і навіть листівки.