,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Десять кроків за десять днів на посаді виконуючого обов’язків ректора Черкаського державного технологічного університету
Понеділок, 31 березня 2014 20:51

Десять кроків за десять днів на посаді виконуючого обов’язків ректора Черкаського державного технологічного університету

Десять кроків за десять днів на посаді виконуючого обов’язків ректора Черкаського державного технологічного університету

 

Надзвичайно вдячна керівництву Міністерства освіти і науки України, особисту Міністру – Сергію Мироновичу Квіту – за високу довіру надану мені, а саме виконувати з 20 березня 2014 р. обов’язки ректора одного з найкращих технологічних університетів нашої держави – Черкаського державного технологічного університету, з яким у мене пов’язана вже 14 річна доля.

Вдячна щиро колективу навчального закладу за розуміння мого призначення. Час так невпинно летить, що вже пройшло десять днів з часу мого призначення. Тому я, як прийнято сьогодні в креативному новітньому середовищі, підбивати підсумки зробленого на короткій, середній та великій дистанції, підбити основні підсумки щодо моєї короткої десятиденної пройденої дистанції.

Незважаючи на те, що наш навчальний заклад спокійно розвивався і так і продовжує розвиватися, і я впевнена, що саме так і буде в подальшому в нашому дружньому єдиному колективі, в якому працює чесний і відданий своїй справі професорсько-викладацький склад та співробітники,  хотілося б виділити найголовніше, що я встигла зробити на посаді в.о. ректора за ці перші десять днів.

1.                З 24 березня 2014 р. розпочато реконструкцію місць загального користування в корпусі №1 (1-й поверх; жіночий туалет) за рахунок спонсорів університету.

2.                20 квітня 2014 р. за моїм особистим сприянням  повністю ліквідовано заборгованість по оплаті за ліфти в 1 навчальному корпусі.

3.                21 квітня 2014 р. вирішено питання на даний час часткового відшкодування  коштів за відрядження працівникам ЧДТУ за 2013 р.

4.                Університет не стояв і не буде стояти осторонь в ці складні для нашої держави дні від питань прояву своєї  активної громадянської позиції. 24 березня 2014 р. розпочато активну роботу по добровільному збору коштів на придбання бронежилетів для Навчального центруДержавної прикордонної служби України «Оршанець».

5.                Піднято клопотання перед Міністерством освіти і науки України щодо нагородження Подяками Міністерства шанованих представників нашого навчального закладу, яким протягом останніх років було відмовлено в нагородах. 24 березня 2014 р. питання щодо нагородження вирішено в Міністерстві позитивно. Також взято під особистий контроль доведення до логічного завершення збір до бази даних відділу кадрів відомостей про нагороди та відзнаки працівників ЧДТУ, з метою подальшого регулярного відзначення професорсько-викладацького складу, співробітників та студентства відзнаками державних установ відповідно до чинного законодавства.

6.                Призначені члени комісій по акредитації 9 спеціальностей ЧДТУ та 5 спеціальностей по коледжу, який відкриває свою роботу при ЧДТУ з вересня 2014 р. Питання щоденно тримаю на особистому контролі.

7.                Розпочато активну роботу над відкриттям в ЧДТУ Спеціалізованої вченої ради по захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук зі спеціальностей 05.13.05 – комп’ютерні системи та компоненти, 05.13.06 – інформаційні технології. Підготовлені і вже подані документи на відкриття в ЧДТУ докторантури зі вказаних спеціальностей.

Подано документи на відкриття аспірантури зі спеціальності 08.00.08 «Гроші, фінанси і кредит», що є першим кроком на шляху до відкриття Спеціалізованої вченої ради по захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук з цієї спеціальності.

8.                Відповідно до звернень представників викладацького складу до мене, як виконуючого обов’язки ректора та до профспілкового комітету, стосовно можливості створення в університеті “Дитячої кімнати”, з метою залишення там малолітніх дітей на період проведення  ними занять зі студентами чи іншої навчально-методичної роботи, було виділено в гуртожитку № 2 ЧДТУ (вул. Чехова, 42) приміщення з місцем загального користування для облаштування в ній даної кімнати.

9.                Відповідно до непоодиноких звернень представників жіночої половини викладацького складу ЧДТУ, відновлено засідання «Жіночого клубу», яке вже декілька років не проводило свою роботу.

10.           Розпочато активну роботу над сучасною комп’ютеризацією організації навчального процесу в ЧДТУ. На сьогодні проводиться  збір даних.

Коли я погоджувалась на посаду в.о. ректора, я ставила собі за мету зробити ЧДТУ – справжнім європейським технологічним університетом! Знаю, що це буде в наш сьогоднішній складний час не просто. Але разом з колективом однодумців – досвідченими деканами факультетів, завідувачами кафедр, професорами, доцентами, керівниками структурних підрозділів, студентським активом – ми це, з часом, зробимо!