,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Дизайнери ЧДТУ стали переможцями Всеукраїнського конкурсу соціального плаката «MENTAL HEALTH»
Вівторок, 04 червня 2024 09:33

Дизайнери ЧДТУ стали переможцями Всеукраїнського конкурсу соціального плаката «MENTAL HEALTH»

Дизайнери ЧДТУ стали переможцями Всеукраїнського конкурсу соціального плаката «MENTAL HEALTH»

Наприкінці квітня 2024 року у Київському національному університеті технологій та дизайну в межах Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми сучаного дизану», відбувся конкурс соціального плаката «MENTAL HEALTH» серед студентів закладів вищої освіти і професійних дизайнерів та митців України, присвячений підтримці ментального здоров’я українців.

За ініціативи докторки мистецтвознавста, професорки, завідувачки кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету Інни Яковець до участі у конкурсі були залучені студенти і викладачі кафедри, які представили на розгляд журі плакати.

За результатами оцінювання 1 місце в номінації «Кращий мотиваційний плакат» посіла викладачка кафедри дизайну Марина Ткаченко з роботою «МИ – подвійна сила», а 2 місце в номінації «Краще розкриття ідеї» здобув студент 1 курсу групи ДЗ-31 Назар Кулинич за плакат «Ув’язнений» під керівництвом Вікторії Кудревич.

Кращі роботи учасників були представлені в експозиції соціального плаката з 25 квітня до 10 травня 2024 у виставковій залі Київського національного університету технологій та дизайну.

Загалом, на конкурс було подано понад 300 робіт, у яких  через плакат молоді митці розповідають українцям про техніки самодопомоги та підтримки тих, хто знаходиться поруч; пропонують дієві механізми, як подолати стрес і негативні емоції; як знаходити сили для психологічного відновлення під час війни. Згідно з умовами, організатори конкурсу приймали один плакат, виконаний з використанням різних графічних програм у будь-якій техніці за вибором автора. 

Цей проєкт реалізований у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», створеної за ініціативи першої леді Олени Зеленської, за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України та ГО «Безбар’єрність».