,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини З нагоди Дня науки на базі ЧДТУ пройшов іміджевий захід «Українське суспільство очима соціологів»
Середа, 15 травня 2024 17:07

З нагоди Дня науки на базі ЧДТУ пройшов іміджевий захід «Українське суспільство очима соціологів»

З нагоди Дня науки на базі ЧДТУ пройшов іміджевий захід «Українське суспільство очима соціологів»

15 травня 2024 року на базі Черкаського державного технологічного університету з нагоди Дня науки у змішаному форматі пройшов іміджевий захід «Українське суспільство очима соціологів» за підтримки Управління освіти та науки Черкаської обласної державної адміністрації.

Попри те, що сьогодні наша країна змушена захищати свою територіальну цілісність, суверенітет, значення науки є надзвичайно важливим і для нашого життя, і для нашої країни. Очевидно, що війна перейшла у нову фазу – у фазу технологій, і без науковців, без наукового внеску у нашу перемогу, Збройним силам України буде не дуже просто виконати завдання, які перед ними стоять. Та наука, яку представляє Черкаський державний технологічний університет, має одне з визначальних значень і для розвитку науки України, і для розвитку суспільства в цілому, – зауважив у вітальній промові начальник Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, кандидат історичних наук Валерій Данилевський, передавши привітання учасникам зібрання від керівництва Черкаської ОВА та побажавши плідної роботи.

Партнерами заходу «Українське суспільство очима соціологів» виступили Черкаський державний технологічний університет, Соціологічна Асоціація України та Черкаське регіональне відділення САУ.

Хто, як не соціологи, знають, що на нас чекає у майбутньому, адже вони вивчають суспільство в цілому та закони його розвитку. Я тішуся, що така зустріч відбувається саме в Черкаському державному технологічному університеті, бажаю цікавих обговорень та  перспективних напрацювань, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ, доктор політичних наук, професор Олег Григор.

Перед початком панельної дискусії з вітальними промовами до учасників події також звернулися Президент Соціологічної асоціації України, доктор соціологічних наук, професор, академік НАН України, член-кореспондент НАПН України Віль Бакіров та голова Черкаського регіонального відділення САУ, кандидатка соціологічних наук Людмила Дудко.

– Сьогодні до Дня науки ставляться прискіпливо, з огляду на те, що саме наука має внести в суспільство ті характеристики інноваційності, які конче необхідні потрібні для нинішнього суспільства, – такими словами закликала авдиторію до початку обговорення модераторка заходу – завідувачка кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ, заступник голови Черкаського регіонального відділення САУ, докторка філософських наук, професорка Анжела Бойко.

Директор Інституту соціології НАН України, доктор філософських наук, професор, член-корреспондент НАН України Євгеній Головаха присвятив свій виступ на панельній дискусії темі «Українське суспільство в умовах російсько-української війни»; генеральний директор Київського міжнародного Інституту соціології, доктор філософських наук Володимир Паніотто окреслив можливі загрози для згуртованості українського суспільства; керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович виступив з доповіддю: «Настрої в українському суспільстві: оцінка актуальних подій та очікування на майбутнє»; заступник директора соціологічної служби центру Разумкова, кандидат соціологічних наук Михайло Міщенко акцентував увагу авдиторії на ідентичності громадян України; темі «Українська освіта в умовах війни: стан, можливості, обмеження та загрози» присвятили спільне дослідження  в. о. завідувачки кафедри соціології соціологічного факультету Харківського національного університету імені Василя Каразіна, віцепрезидентка Соціологічної асоціації України, докторка соціологічних наук, професорка Людмила Сокурянська та аспірант соціологічного факультету Харківського національного університету імені Василя Каразіна Дмитро Сопільняк.