,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковиці кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ взяли участь у міжнародній конференції «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України»
П'ятниця, 26 квітня 2024 08:23

Науковиці кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ взяли участь у міжнародній конференції «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України»

Науковиці кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ взяли участь у міжнародній конференції «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України»

24-25 квітня 2024 року в Херсонському національному технічному університеті відбулася ІІ міжнародна науково-практична конференція «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України». Доцентки кафедри хімічних технологій та водоочищення Черкаського державного технологічного університету Мирослава Коваль та Тетяна Солодовнік, викладачка кафедри Наталія Фещенко та аспірантка кафедри Ірина Якименко взяли участь у роботі секції «Інноваційні технології в легкій, харчовій, хімічній та парфумерно-косметичній промисловості для здійснення модернізації промислового комплексу». 

Доцентка кафедри Мирослава Коваль виступила із доповіддю на тему: «Створення ресурсозберігальних технологій  фарбування текстильних матеріалів із повторним використанням стічних вод», висвітливши результати наукових досліджень і обгрунтувавши економічну та екологічну необхідність створення таких технологій у сучасній Україні. Доповідь була схвально сприйнята учасниками конференції й отримала позитивні відгуки, як перспективний напрямок розвитку хімічної технології волокнистих матеріалів. Тетяна Солодовнік, Наталія Фещенко та Ірина Якименко взяли активну участь в обговореннях, вивчили досвід і сучасні тенденції розвитку хімічної промисловості України. За результатами конференції  буде випущений збірник наукових праць.