,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ долучився до проведення фестивалю «Roboterra. Майбутнє України у твоїх руках!»
Понеділок, 25 березня 2024 16:58

ЧДТУ долучився до проведення фестивалю «Roboterra. Майбутнє України у твоїх руках!»

ЧДТУ долучився до проведення фестивалю «Roboterra. Майбутнє України у твоїх руках!»

22 березня 2024 року у межах співпраці з КЗ «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради» Черкаський державний технологічний університет традиційно долучився про проведення фестивалю науки та робототехніки «Roboterra. Майбутнє України у твоїх руках!», присвяченого розвитку України після війни.

У стінах Черкаської санаторної школи зібралися команди навчальних закладів та юних робототехніків із шести областей України: Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Рівненської, Сумської та Черкаської, які  змагалися у конкурсах з робототехніки, архітектури, стартапів, соціальних відеороликів, робоперегонів, робофутболу, сумо автономного та дистанційного.

Серед гостей фестивалю були представники влади, бізнесу, освіти та громадськості міста. Адміністрацію Черкаського державного технологічного університету представляли ректор ЧДТУ Олег Григор та перший проректор ЧДТУ Артем Гончаров. Викладачі й співробітники ЧДТУ входили до складу журі фестивалю, а також долучилися до його організації. 

Оскільки цьогорічний фестиваль присвятили розвитку України після війни, тому поміж ідей розвитку майбутньої України були вітаміни з водоростей, фарби для сліпих, роботи, що танцюють, енергія від рослин і ще багато креативних пропозицій.

За словами організаторів події, ХХІ століття диктує нові шляхи науково-технічного прогресу, і робототехніка серед його очільників. Цьогорічний фестиваль, на якому були присутні понад три десятки команд талановитої і небайдужої молоді, стверджує, що в України є майбутнє і воно прекрасне!

Фестиваль «Roboterra. Майбутнє України у твоїх руках!», створений у межах програми «UPSHIFT», національну хвилю якого реалізує ГО «СЦК Задзеркалля» за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії.

Дельну інформацію про фестиваль можна дізнатися у фейсбук групі КЗ «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради».