,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ збірку «Молитва» Василя Симоненка презентував БФ «МХП – Громаді»
Понеділок, 25 березня 2024 15:10

У ЧДТУ збірку «Молитва» Василя Симоненка презентував БФ «МХП – Громаді»

У ЧДТУ  збірку «Молитва» Василя Симоненка презентував БФ «МХП – Громаді»

25 березня 2024 року на засідання ректорату Черкаського державного технологічного університети завітали партнери університету – представники компанії «МХП» – помічниця депутата Черкаської обласної ради Олександра Воскобойніка Наталія Старікова та регіональний менеджер БФ «МХП Громаді» Микола Єфремцев для презентації нової збірки Василя Симоненка «Молитва», яка вийшла в світ за підтримки благодійного фонду.

– Компанія «МХП» спрямовує зусилля на розвиток громад, співпрацюючи з громадськими активістами, бізнесом та закладами освіти, аби люди хотіли залишатися у своїх громадах, зокрема, щоб молодь прагнула вчитись, працювати, жити на Черкащині. Наразі 15 студентів Черкаського державного технологічного університет здобувають дуальну освіту в «МХП». Тож ми раді вітати наших партнерів в  університеті, – виголосив слова вітань ректор ЧДТУ Олег Григор.

Регіональний менеджер Благодійного фонду «МХП-Громаді» Микола Єфремцев зазначив, що  Благодійний фонд «‎МХП-Громаді» з 2022 р. активно почав підтримувати збереження історико-культурної спадщини, яка є невід’ємною частиною національної ідентичності. У межах національного проєкту «‎Збереження культурної спадщини» благодійний фонд підтримав низку українських музеїв:  Національний музей народної архітектури та побуту України в Пирогові на Київщині, музей Миколи Леонтовича та музей Василя Стуса на Вінниччині, музей В'ячеслава Чорновола та музей Трипільської культури на Черкащині. Наприкінці минулого року спільно з Черкаським літературно-меморіальним музеєм Василя Симоненка видали нову збірку Василя Симоненка «Молитва», до якої увійшли найкращі твори письменника, а також не публіковані раніше 80 сторінок рукописів автора, наданих родиною літератора. Саме цю збірку за дорученням директорки Благодійного фонду «‎МХП-Громаді» Тетяни Волочай і презентували в Черкаському державному технологічному університеті, подарувавши книги для користування студентам та викладачам вишу.

Ця книга є особливим виданням, адже вона дає можливість переосмислення любові до рідної землі та боротьби за неї, усвідомлення, що кожен на своєму місці  в тилу і на лінії фронту робить важливі справи,  наголосив Микола Єфремцев

На знак вдячності за багаторічну плідну співпрацю, активну підтримку патріотичної та громадянської позиції, вагомий внесок у розвиток українського бізнесу та виховання кваліфікованих спеціалістів нового покоління ректор ЧДТУ Олег Григор вручив Подяку ЧДТУ колективу Благодійного фонду «МХП Громаді».

Своєю чергою проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, голова Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Валентин Лазуренко вручив БФ «МХП-Громаді» Грамоту від краєзнавчої спільноти Черкащини за непохитну національно-патріотичну громадянську позицію, небайдужість до історії рідного краю, вагомий внесок у збереження української ідентичності на теренах Черкащини та сприяння виданню збірки творів поета-патріота України Василя Симоненка «Молитва», адже видання творів Симоненка справжня подія для регіону. Валентин Лазуренко також зазначив, що на обкладинці збірки закарбований малюнок Алли Горської, що зберігається у родині поета, а оригінальні рукописи можна побачити у Черкаському обласному краєзнавчому музеї, куди їх за життя передала мама Василя Симоненка  Ганна Федорівна.

Принагідно   помічниця депутата обласної ради Наталія Старікова поінформувала учасників засідання про низку благочинних проєктів, які зараз активно втілюються за ініціативи  директора ТОВ «НВФ «Урожай» ПрАТ МХП Олександра Воскобойніка