,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Свій 64-й день народження ЧДТУ провів у Черкаській спеціалізованій школі №28 імені Тараса Шевченка (відео)
П'ятниця, 15 березня 2024 18:07

Свій 64-й день народження ЧДТУ провів у Черкаській спеціалізованій школі №28 імені Тараса Шевченка (відео)

Свій 64-й день народження ЧДТУ провів у Черкаській спеціалізованій школі №28 імені Тараса Шевченка (відео)

Сьогодні Черкаський державний технологічний університет відзначає 64 роки від дня заснування, беручи відлік від дати створення Черкаського загальнотехнічного факультету Київського технологічного інституту харчової промисловості – 15 березня 1960 року. 

День народження університету колектив провідного технологічного закладу вищої освіти провів зі своїми багаторічними партнерами – Черкаською спеціалізованою школою №28 імені Тараса Шевченка, влаштувавши свято науки для учнівської молоді у межах  освітньо-патріотичного проєкту «Вчись, працюй, живи на Черкащині».

На Науковому пікніку ЧДТУ науковці кожної кафедри представили широкий спектр спеціальностей університету, демонструючи винаходи, розробки,  наукові досягнення студентів та викладачів, пропонуючи школярам спробувати сили у цікавих тематичних вікторинах та конкурсах, інформуючи про можливості та перспективи того чи іншого фаху.

Цього дня викладачі ЧДТУ запросили учнів відвідати креативні пізнавальні уроки, які мали на меті зацікавити молодь у глибшому вивченні тем, що припадуть до душі. Шестикласники побували на уроках з цікавої математики та фізики, робототехніки та інформаційних технології, які нас оточують, обговорювали на уроці інтернет-речей. Восьмикласники пізнавали цікавий автомобіль, хімічні науки, безпеку харчування, сучасні напрямки програмування та ІТ-ринок, основи ведення лісового господарства, таємниці історії; вчилися критично мислити. Учні десятого класу опановували використання сучасних електронних геодезичних приладів; дізнавалися про безпеку продуктів харчування, сучасні тренди в галузі інформаційних технологій, створення та налаштування простої мережі; захопливо слухали про архітектуру минулого та майбутнього, про професію зодчого. Школярі випускного, одинадцятого класу, говорили з науковцями ЧДТУ про фінансову грамотність, зокрема, як протидіяти схемам фінансового шахрайства та платіжну кібербезпека;  про Data Science, цифрову криміналістику,  про те, як знання з психології сприяють успіху. 

Традиційно, ректор ЧДТУ Олег Григор провів для старшокласників Урок ректора, на якому розповів про особливості навчання в Черкаському державному технологічному університеті, розмаїття актуальних спеціальностей, численні можливості для проходження практики й стажування в Україні та закордоном, співпрацю зі стейкхолдерами та відомими підприємствами-роботодавцями, серед яких неабияким попитом користуються випускники ЧДТУ. Мова також йшла про активне студентське самоврядування, втілення молодіжних ініціатив, культурно-патріотичну та волонтерську діяльність в ЧДТУ, організацію дозвілля студентської молоді. Під час уроку ректора ЧДТУ відповідальний секретар приймальної комісії Андрій Чорній поінформував про новації вступної кампанії-2024, а декани факультетів університету: декан факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування Андрій Чорній, декан факультету економіки та управління Віктор Демиденко, декан факультету інформаційних технологій і систем Анатолій Чепинога, декан факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування Денис Грецький та пані декан факультету гуманітарних технологій Наталія Махиня ретельніше ознайомили молодь із актуальними спеціальностями та освітніми програмами, за якими майбутнє і розвиток нашої країни. Також учні і вчителі мали нагоду познайомитися та поспілкуватися поспілкуватися з проректором з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентином Лазуренком та завідувачкою підготовчого відділення Оксаною Яшан.

На знак ефективного партнерства очільники освітніх закладів обмінялися Подяками, плануючи втілення наступних спільних проєктів задля зміцнення співпраці. Ректор ЧДТУ Олег Григор урочисто вручив директорці Черкаської спеціалізованої школи №28 імені Тараса Шевченка Тетяні Скорик Подяку Черкаського державного технологічного університету педагогічному колективу за активну національно-патріотичну та громадянську позицію, активну партнерську співпрацю з Черкаським державним технологічним університетом в межах регіонального освітньо-патріотичного проєкту «Вчись, працюй, живи на Черкащині». Своєю чергою Тетяна Андріївна від імені адміністрації школи висловила подяку ректору ЧДТУ Олегу Григору та колективу навчального закладу за плідну співпрацю з питань формування в учнівської молоді ключових освітніх компетентностей та проведення заходів профорієнтації.

Репортаж ТРК Ільдана