,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «Вібрація об’єму» – це медитація на полотні: у Художньому музеї відкрилася персональна виставка студентки ЧДТУ Любові Кривко
П'ятниця, 15 березня 2024 12:50

«Вібрація об’єму» – це медитація на полотні: у Художньому музеї відкрилася персональна виставка студентки ЧДТУ Любові Кривко

«Вібрація об’єму» – це медитація на полотні: у Художньому музеї відкрилася персональна виставка студентки ЧДТУ Любові Кривко

14 березня 2024 року в Черкаському музеї відбулося відкриття першої персональної виставки барельєфних панно студентки кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету Любові Кривко «Вібрація об’єму».

– Проведення мистецьких заходів свідчить про те, що наш національний дух, національний талант проростає, попри весь трагізм сьогодення. Черкаський державний технологічний університет – це не лише осередок, де сформована потужна школа дизайнерів національного рівня, а й джерело відкриття молодих талантів – майбутнього нашої держави. Ця виставка –  справжня подія для регіону, для ЧДТУ, для Художнього музею, для краєзнавців, для митців, – наголосив у вітальному слові доктор історичних наук, професор, проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, голова Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Валентин Лазуренко, передавши вітання від ректора ЧДТУ Олега Григора. 

Завдячуючи співпраці Черкаського державного технологічного університету з Черкаським обласним художнім музеєм, студенти кафедри дизайну мають можливість презентувати свої творчі роботи у храмі мистецтв. Від початку року витвори дизайнерів ЧДТУ були представлені на Всеукраїнській виставці «Молодіжна мистецька палітра» та на Міжнародній мистецькій акції ВольнаНова. Активною учасницею цих подій була Любов Кривко, чия персональна виставка відсьогодні демонструє відвідувачам не лише талант мисткині, а й глибини її душі, відкриваючи двері у безмежний внутрішній світ дівчини. 

– Нинішня подія – це додаткові штрихи до сформованого портрету мисткині, вона демонструє повну картину всіх граней нашої студентки. Кожна її робота – це фактично майстер-клас – майстер-клас відповідального ставлення до будь-якого завдання, висока вимогливість до кожної своєї роботи, високий рівень майстерності, культура, високий рівень естетики, – зазначив кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри дизайну Олександр Луговський, побажавши своїй студентці втілення творчих планів та реалізації ідей.

Щирі вітальні слова з новим «кроком до бездоганності» для Любові Кривко лунали від директорки Черкаського обласного художнього музею, кандидатки мистецтвознавства Ольги Гладун, докторки технічних наук, професорки кафедри дизайну Наталії Романенко, викладачів, друзів та гостей виставки, де, за словами авторки, мистецтво трансформує простір і розширює кордони нашого сприйняття.

– Колекція барельєфних панно – це унікальне поєднання техніки, фантазії та пристрасті, де в кожній роботі я не лише показую свої вміння, а й свою любов, частинку своєї душі, свої емоції та глибокі сенси. «Вібрація об’єму» – це не просто виставка, це – медитація на полотні, де кожна лінія, кожен вигин розповідає свою власну історію. Через свої роботи я досліджую такі абстрактні поняття як любов, розуміння, силу, легкість, цільність, і це дозволяє кожному відвідувачу побачити у цих поняттях щось своє, щось особисте. Творчість – це міст до невидимого. Ласкаво прошу до світу, де простір стає продовженням вас самих. Відчуйте вібрації об’єму, які оживають і відкривають красу та гармонію, що існують у кожному з нас, – заохотила до перегляду експозиції Любов Кривко та разом зі своїм гуртом «Жарти в сторону» подарувала гостям виставкового простору насолоду від музичного виступу.

 Персональну виставку барельєфних панно Любові Кривко | Love KRYLO «Вібрація об’єму» можна переглянути до 14 квітня на третьому поверсі Черкаського художнього музею.

Світлини Черкаського художнього музею.