,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся показ фільму «20 днів у Маріуполі», який приніс Україні перший в історії Оскар
Середа, 13 березня 2024 08:46

У ЧДТУ відбувся показ фільму «20 днів у Маріуполі», який приніс Україні перший в історії Оскар

У ЧДТУ відбувся показ  фільму «20 днів у Маріуполі», який приніс Україні перший в історії Оскар

12 березня 2024 року у Черкаському державному технологічному університеті вдруге відбувся показ стрічки Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі», яка здобула для України перший в історії Оскар на 96-тій церемонії вручення нагород Академії кінематографічних мистецтв і наук 10 березня в Лос-Анджелесі як кращий повнометражний документальний фільм. 

– Сьогодні кінострічку «20 днів у Маріуполі» ми демонструємо вдруге. Днями цей фільм вперше в історії нашої держави отримав «Оскар». Стрічка надзвичайно реалістична, важка, показує весь трагізм того, що відбувається в Україні. Цей фільм дає глибоке розуміння війни і не дозволяє забути те варварство, яке приніс рашизм у наше сьогодення, – зазначив у вступному слові доктор історичних наук, проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко.

Стрічка, створена у співпраці Associated Press та американських документалістів із Frontline, фіксує перші 20 днів облоги Маріуполя. Фільм показує реалії війни та її наслідки, демонструючи мужність та силу духу людей, які змушені були жити під постійними обстрілами.