,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти спеціальності «Соціальне забезпечення» ЧДТУ розпочали навчання для волонтерів
Вівторок, 12 березня 2024 18:40

Студенти спеціальності «Соціальне забезпечення» ЧДТУ розпочали навчання для волонтерів

Студенти спеціальності «Соціальне забезпечення» ЧДТУ розпочали навчання для волонтерів

Наприкінці лютого студенти третього курсу спеціальності 232 «Соціальне забезпечення» Черкаського державного технологічного університету розпочали навчання для волонтерів та волонтерських організацій від професіоналів-практиків у межах вибіркової дисципліни «Волонтерство у соціальній роботі».

Першу онлайн-лекцію на тему «Створення команди, її розвиток та масштабування» провела виконавча директорка ГО «Інститут Республіка», засновниця ВІ «Активна Громада» Олександра Гліжинська.

Під час тренінгу учасники отримали інформацію про те, як зароджуються команди, як віднайти ідею, що обʼєднує учасників, які процеси допомагають досягати спільних цілей, як ефективно розподілити обовʼязки в команді. А також дізналися про стратегію розвитку організації та її масштабування.

7 березня 2024 року онлайн-лекцію «Юридичні аспекти діяльності» провів юрист ГО ВГО «Інститут Республіка» Вадим Букрєєв.

Під час тренінгу учасники отримали інформацію про те, які існують особливості провадження волонтерської діяльності у 2024 році; про зміни у порядку ввезення в Україну й обліку гуманітарної (благодійної) допомоги та оподаткування волонтерської діяльності: доцільність включення до Реєстру волонтерів, звітність; відповідальність за порушення законодавства у сфері волонтерської діяльності та про існуючі проблемні питання провадження волонтерської діяльності.