,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 9 березня – День землевпорядника
Субота, 09 березня 2024 07:00

9 березня – День землевпорядника

9 березня – День землевпорядника

День землевпорядника відзначається в Україні щорічно у другу суботу березня з 1999 року, відколи Указом Президента була підтримана ініціатива Державного комітету України з земельних ресурсів і Спілки землевпорядників.

В Україні професія фахівця із земельних ресурсів завжди користувалася повагою, тому що присвячена безцінному скарбу країни – її землі. 

Сучасний землевпорядник – це фахівець в галузі державного управління, економіки, екології, права, сільського господарства, територіального планування, геоінформатики, який має вміти якісно і на високому кваліфікаційному рівні готувати управлінські й проєктні рішення, розробляти документацію із землеустрою. Землевпорядники стежать за тим, щоб земля використовувалася раціонально і ефективно. Їм потрібно добре знати закони, щоб вести планування і документацію. Від професіоналізму землевпорядників залежить ефективність впровадження земельних реформ, господарське використання земель та в якому стані вони будуть передані нащадкам.

Черкаський державний технологічний університет вітає викладачів кафедри геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності та студентів спеціальності «Геодезія та землеустрій» – майбутніх геодезистів та землевпорядників! Нехай любов до рідної землі надихає на фахові досягнення та підкорення професійних вершин!