,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ фахівці ГУ Пенсійного фонду України в Черкаській області провели інформаційну зустріч для студентів
Середа, 06 березня 2024 14:32

У ЧДТУ фахівці ГУ Пенсійного фонду України в Черкаській області провели інформаційну зустріч для студентів

У ЧДТУ фахівці ГУ Пенсійного фонду України в Черкаській області провели інформаційну зустріч для студентів

6 березня 2024 року у Черкаському державному технологічному університеті пройшла перша інформаційна зустріч представників Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області зі студентами факультету економіки та управління, факультету гуманітарних технологій і факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування на тему «Пенсійний фонд України: кроки до відкритості».

Під час зустрічі випускник ЧДТУ факультету інформаційних технологій і систем спеціальності «Інформаційні управляючі системи та технології», нині заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Віталій Таран, начальниця управління інформаційних систем та електронних реєстрів Людмила Карпець та завідувачка сектору організаційно-інформаційної роботи Людмила Савченко поінформували авдиторію про страховий стаж та його вплив на майбутнє, добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, як укласти договір з Пенсійним фондом України, розмір страхових внесків та продемонстрували молоді тематичні відеоролики.

У своїй промові Віталій Таран зокрема наголосив, що неофіційна зайнятість шкідлива не лише для економіки країни, а й для конкретної людини – адже без страхового стажу неможливо розраховувати на страхові виплати: лікарняні, оплачувану відпустку тощо. Свідомий вибір кожного – працювати легально, дбаючи про свій добробут і розвиток країни.

Зі свого боку начальниця управління інформаційних систем та електронних реєстрів Людмила Карпець розповіла про реєстр застрахованих осіб та електронні сервіси Пенсійного фонду.

Наприкінці зустрічі студенти отримали кваліфіковані відповіді на поставлені запитання.  

Актуальну інформацію про діяльність Пенсійного фонду завжди можна дізнатися на офіційному сайті   Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області та Пенсійного фонду України.