,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Кафедра харчових технологій ЧДТУ розвинула матеріально-технічну базу для підготовки магістрів за освітньою програмою «Харчові технології»
Середа, 06 березня 2024 09:25

Кафедра харчових технологій ЧДТУ розвинула матеріально-технічну базу для підготовки магістрів за освітньою програмою «Харчові технології»

Кафедра харчових технологій ЧДТУ розвинула матеріально-технічну базу для підготовки магістрів за освітньою програмою «Харчові технології»

З 1 вересня 2023 року кафедра харчових технологій Черкаського державного технологічного університету проводить набір здобувачів вищої освіти за другим (магістерським) рівнем за новою освітньою програмою «Харчові технології», яка передбачає широку професійну підготовку майбутніх технологів-харчовиків.

Ця освітня програма містить низку освітніх компонент, чотири з яких присвячені інноваційним технологіям різних галузей харчової промисловості. Серед них є і дисципліна «Інноваційні технології м’ясних продуктів», яка спрямована на підготовку технологів для такої важливої і розвинутої галузі вітчизняної харчової промисловості, як м'ясопереробна. 

Відтак, придбаний новий комплект технологічного, вимірювального та мультимедійного обладнання призначений, насамперед, для вивчення і вдосконалення технологій переробки м’ясної сировини. На ньому можна виготовляти структурні та безструктурні ковбасні вироби, різноманітні м’ясні продукти,  хлібобулочні вироби, фаршеві напівфабрикати та багато іншого.

До комплекту увійшли: м'ясорубка Moulinex, кутер Hurakan, змішувач Tefal Masterchef Essential, шприц ковбасний Stuffer Vertical, піч Astor, гриль Tefal OptiGrill Elit, термометр електронний DT-34, проєктор мультимедійний Benq. 

Обладнання придбано в межах виконання держбюджетної науково-технічної (експериментальної) розробки, науковим керівником якої у 2022-2023 роках був професор кафедри харчових технологій Олександр Батраченко.

На думку завідувачки кафедри харчових технологій ЧДТУ, доцентки Ірини Осипенкової цей комплект обладнання може бути використаний на багатьох дисциплінах, які вивчаються на кафедрі, а саме: «Технологія м’яса, м’ясних продуктів і риби», «Науково-практичні основи в технологіях галузі», «Методологія наукових досліджень», «Вплив сучасних технічних засобів на вихід і якість харчової продукції» тощо.

Наразі науково-педагогічні працівники кафедри харчових технологій ЧДТУ розробляють нові лабораторні та практичні роботи, які можуть бути реалізовані за допомогою новопридбаного комплекту обладнання.