,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Твоя книжкова полиця: викладачів та студентів ЧДТУ запрошують долучитися до буккросинг-проєкту
Четвер, 11 січня 2024 11:55

Твоя книжкова полиця: викладачів та студентів ЧДТУ запрошують долучитися до буккросинг-проєкту

Твоя книжкова полиця: викладачів та студентів ЧДТУ запрошують долучитися до буккросинг-проєкту

Дати друге життя книгам, а принагідно – популяризувати українську та україномовну літературу пропонують в Черкаському державному технологічному університеті в межах проєкту «Твоя книжкова полиця», який стартує вже в лютому 2024 року на базі новоствореного АртХабу за ініціативи Уповноваженої з питань державної мови в ЧДТУ та івент-департаменту Студентської ради. 

– Ми подумали, що було б чудово згуртувати навколо нашого Артхабу якомога більше людей, навіть тих, хто не цікавиться мистецтвом чи не займається творчістю, а принагідно  – й збільшити кількість книголюбів серед студентів ЧДТУ, відкривати для них чудовий світ української сучасної та класичної літератури, світового літературного доробку в українському перекладі, спонукати переходити на українську мову не лише в межах освітнього процесу, а й в буденному житті тих, хто ще не зробив цього. Книжкова поличка, де кожен охочий зможе взяти щось почитати, залишивши книгу натомість, – ідеальний варіант для цього!  – зазначає Уповноважена з питань державної мови в ЧДТУ, очільниця відділу студентського розвитку та культурних програм Марина Северинчук. 

«Твоя книжкова полиця» діятиме за принципом буккросингу – книгообміну, однак без реєстрування у спеціальній соціальній мережі. Буккросинг – це традиція «відпускати книгу на волю»: залишати книги на спеціальних полицях в людних місцях, аби інші мали можливість їх взяти з собою, натомість поділившись своєю книгою. 

Однак для того, щоб сформувати книжкову полицю для старту в лютому, нині ініціатори просять допомоги у викладачів та співробітників університету. Закликають «відпустити на волю» вже прочитані книги, передавши їх проєкту «Твоя книжкова полиця», аби читанням змогла насолодитися й студентська молодь.  

Збір книг  у Відділі студентського розвитку та культурних програм (корпус №2, кабінет 216, тел. +380934694748). Єдине табу збору книги мовою окупанта.