,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ успішно завершилися курси з основ риторики та ділового спілкування
П'ятниця, 08 грудня 2023 09:55

У ЧДТУ успішно завершилися курси з основ риторики та ділового спілкування

У ЧДТУ успішно завершилися курси з основ риторики та ділового спілкування

У Черкаському державному технологічному університети успішно завершилися курси «Основи риторики» та «Українська мова. Ділове спілкування», ініційовані кафедрою української мови та загального мовознавства.

Тренерка програми «Українська мова. Ділове спілкування»  Людмила Береза, резюмуючи роботу групи, зазначає, що цьогоріч зустрічі видалися напрочуд теплими та наповненими. Говорили про фемінітивні граматичні моделі, іншомовні запозичення та бажання латинізації, опановували ділову українську та ділилися враженнями щодо прочитаної літератури.

Своєю чергою тренерка програми  «Основи риторики» Тетяна Ісаєнко, підсумовуючи роботу з базовими ораторськими техніками, згадує артикуляційні,  фонетичні розминки, дихальні вправи, спонтанні й підготовлені виступи слухачів, палкі полеміки на етапі аналізу. Детально розбирали закони сприйняття інформації, алгоритми її подання та структурування, підготовку оратора, роботу з голосом, тілом, страхом і текстом. Багато й натхненно імпровізували.

Кафедра української мови та загального мовознавства ЧДТУ радо вітає слухачів курсів з успішним завершенням навчання та запрошує усіх наполегливих та спраглих до знань вивчати українську разом!