,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Делегація ЧДТУ долучилася до презентації проєкту «БОГДАН ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. (НЕ)РОЗКАЗАНА ІСТОРІЯ» у Чигирині (відео)
Понеділок, 13 листопада 2023 10:03

Делегація ЧДТУ долучилася до презентації проєкту «БОГДАН ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. (НЕ)РОЗКАЗАНА ІСТОРІЯ» у Чигирині (відео)

Делегація ЧДТУ долучилася до презентації проєкту «БОГДАН ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. (НЕ)РОЗКАЗАНА ІСТОРІЯ» у Чигирині (відео)

10 листопада 2023 року делегація Черкаського державного технологічного університету у складі доктора історичних наук, професора кафедри історії та права, проректора з гуманітарно-виховних питань, голови Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Валентина Лазуренка, кандидата історичних наук, доцента кафедри історії та права, завідувачки підготовчого відділення ЧДТУ, членкині Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Оксани Яшан, викладача кафедри економіки та управління, доктора філософії Миколи Слинька, магістранта освітньої програми «Історія, музеєзнавство та експертиза культуртно-історичних цінностей» Володимира Зозулі та начальниці редакційно-видавничого відділу ЧДТУ Олени Литвин долучилися до презентації інновацій у Музеї Богдана Хмельницького у Чигирині. Завдяки командній реалізації проєкту «БОГДАН ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. (НЕ)РОЗКАЗАНА ІСТОРІЯ», за підтримки Українського культурного фонду, в закладі з’явилися нові музейні технології, зокрема сенсорний комплекс «Подвійний погляд», настінний сенсорний кіоск та мультимедійна книга.

    Принагідно як амбасадор проєкту Валентин Лазуренко від імені Черкаського державного технологічного університету та Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України привітав авторський колектив проєкту із його результативним завершенням та подякував за ту велику патріотично-пошуково-креативну роботу, яку він здійснив, реалізуючи мету ініціативи.

– Такий проєкт надзвичайно потрібний особливо сьогодні, коли українці, в умовах російсько-української війни, почали глибоко цікавитися нашою історією без фальші і маніпуляцій в цілому, та, зокрема, біографіями потужних постатей нашого державотворення, серед яких один із батьків нашої державності – Богдан Хмельницький, – наголосив Валентин Лазуренко.

Своєю чергою працівники музею Богдана Хмельницького впевнені, що оновлення експозиції, залучення аудіовізуальних та мультимедійних засобів дозволить «оживити» історичні події та зробити музей ще цікавішим і ближчим до відвідувачів.

Віднині новими музейними технологіями зможуть скористатися як окремі відвідувачі музею, так і організовані туристичні групи у супроводі екскурсовода.

Сюжет Суспільне Черкаси