,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Кафедра фінансів ЧДТУ заохочує долучитися до благодійної акції Смілива гривня 2023 від НБУ (відео)
Четвер, 07 вересня 2023 13:24

Кафедра фінансів ЧДТУ заохочує долучитися до благодійної акції Смілива гривня 2023 від НБУ (відео)

Кафедра фінансів ЧДТУ заохочує долучитися до благодійної акції Смілива гривня 2023 від НБУ (відео)

Кафедра фінансів Черкаського державного технологічного університету заохочує долучитися до нової хвилі благодійної акції «Смілива гривня», ініційованої Національним банком України.

Упродовж наступних трьох місяців – з 4 вересня до 30 листопада 2023 року – по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби Збройних Сил України. 

Наразі в обігу перебуває 14,3 млрд монет на суму понад 6 млрд грн. Значна  кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 копійок та 50 копійок (28,3% та 9,2% від загальної кількості монет в обігу відповідно) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

Участь у зборі коштів на потреби ЗСУ дозволяє кожному з нас висловити свою патріотичну підтримку та відчуття громадянської відповідальності перед своєю країною. Гроші, зібрані в ході акції, будуть використані на закупівлю необхідного обладнання, ліків, а також на допомогу нашим  військовим. Особливо важливою ця акція є для студентів, адже вони є майбутнім нашої країни. Їх участь  у зборі коштів на підтримку ЗСУ важлива не лише з фінансової точки зору, але й з соціальної та громадянської. Це сприяє зміцненню патріотичних цінностей та підтримує тих, хто сьогодні захищає Україну від окупантів, – зазначила завідувачка кафедри фінансів, професорка Ірина Гончаренко.

Скриньки для збору коштів з написом «Смілива гривня» будуть розміщені у холах 1 і 2 корпусів ЧДТУ.

Додаткові умови участі у благодійній акції за посиланням: https://promo.bank.gov.ua/brave-hryvnia/

Відправ монети на фронт ‒ допоможи нищити ворога!