,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студентка спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» взяла участь у літній школі Балтійської міжнародної академії (Латвія)
Четвер, 27 липня 2023 11:09

Студентка спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» взяла участь у літній школі Балтійської міжнародної академії (Латвія)

Студентка спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» взяла участь у літній школі Балтійської міжнародної академії (Латвія)

26 – 30 червня 2023 року студентка третього курсу кафедри фінансів Черкаського державного технологічного університету Анна Башинська успішно пройшла літню онлайн-школу «Сучасні особливості захисту прав людини в країнах регіону трьох морів» – 2023. Літня школа була організована Балтійською міжнародною академією (Латвія) та Білостоцьким університетом (Польща) за підтримки Європейської асоціації правничих факультетів (ELFA). Впродовж пятии насичених днів експерти з п’яти університетів Латвії, Польщі, Болгарії, Грузії та України ознайомили учасників з різними аспектами реалізації прав людини.

Цього року ми розширили формат співпраці з нашим багаторічним міжнародним партнером – Балтійською міжнародною академією. Наші студенти мали можливість долучитися до літньої школи, тематика якої – захист прав людини, є особливо актуальною в воєнних умовах. Також кафедра фінансів у співпраці з Балтійською міжнародною академією пропонує підготовку магістрів спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» за програмою подвійного диплому. Ця програма є безкоштовною для студентів і вони мають унікальну можливість отримати одночасно диплом європейського зразка ЧДТУ та диплом європейського університету, – зазначила завідувач кафедри фінансів, доктор наук з державного управління, професор Ірина Гончаренко.

Заняття та навчальні модулі школи надали учасникам можливість ознайомитися з різними перспективами, сучасними методами та інструментами захисту прав людини на національних та міжнародному рівнях, розглянути різні аспекти та проблеми реалізації прав людини, а також озброїли їх фундаментальними навичками для ефективної діяльності у цій сфері.

Для мене літня школа – це про можливість отримати нові знання, а в даному випадку ще й попрактикувати англійську і дізнатися про те, якими є особливості захисту прав людини в країнах трьох морів («Modern features of human rights protection,in the countries of three seas»). Цікавості додавало те, що лекторами були представники декількох країн і це давало змогу порівняти їх та наш досвід в цій сфері. Кожного дня ми розглядали декілька різноманітних тем, пов’язаних із захистом прав людини, вивчали проблематику з різних сторін. Я дуже вдячна за надану можливість розширити свої знання в темі, яка стосується будь-кого, незалежно від професії, – поділилася своїми враженнями студентка Анна Башинська.