,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Майбутні лісівники ЧДТУ побували у Музеї історії художніх ремесел Яворівщини
Середа, 26 липня 2023 10:44

Майбутні лісівники ЧДТУ побували у Музеї історії художніх ремесел Яворівщини

Майбутні лісівники ЧДТУ побували у Музеї історії художніх ремесел Яворівщини

Студенти спеціальності Лісове господарство Черкаського державного технологічного університету в межах навчальної практики відвідали Музей історії художніх ремесел Яворівщини, розташований у селищі Івано-Франкове Львівської області. 

Під час екскурсії майбутні лісівники ЧДТУ ознайомилися із неповторним та самобутнім мистецтвом різьби по дереву, унікальними та різноманітними виробами з дерева.

У музеї експонується багато декоративних тарелей, оздоблених яворівським орнаментом, плоско-рельєфною різьбою, рельєфною різьбою, ажурно-рельєфною різьбою; яворівські скриньки; скриньки й шкатулки оздоблені рельєфною різьбою; підвіски з різноманітних тарелей, оздоблені яворівською різьбою; тарелі з портретам письменників, Й.П.Станька. Представлені численні вироби круглої станкової різьби на казкову тематику, як ілюстрації до літературних творів, скульптурні портрети відомих українських постатей. Геометрична різьба виконана на скриньках, шкатулках, декоративних тарелях, кухонних розділочних дощечках. Демонструються в музеї і меблі 50-х років ХХ століття письмовий двотумбовий стіл з трьома шухлядами, дві книжкові шафи, м’яке крісло й шість твердих крісел.