,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ урочисто відкрили лекційну аудиторію імені професора Анатолія Тимченка
П'ятниця, 21 квітня 2023 11:41

У ЧДТУ урочисто відкрили лекційну аудиторію імені професора Анатолія Тимченка

У ЧДТУ урочисто відкрили лекційну аудиторію імені професора Анатолія Тимченка
Завантажити прикріплення:

19 квітня 2023 року в Черкаському державному технологічному університеті відбулося урочисте відкриття лекційної аудиторії (507) імені професора Анатолія Тимченка, на яке завітали в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор, перший проректор Артем Гончаров, проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв'язків Еміль Фауре, викладачі та студенти факультету інформаційних технологій і систем та гості з інших факультетів. 

Лекційна авдиторія створена за ініціативою кафедри комп’ютерних наук та системного аналізу факультету інформаційних технологій і систем, де працював професором Анатолій Тимченко. Таку ініціатива підтримало керівництво університету та факультету інформаційних технологій і систем. Завдяки співпраці з кафедрою дизайну, зокрема із завідувачкою кафедри професоркою Інною Яковець, старшим викладачем Сергієм Шилімовим, студенткою Любов'ю Кривко, було створено проєкт майбутньої лекційної аудиторії, який реалізовано зусиллями працівників господарської частини ЧДТУ, завідувача кафедри комп’ютерних наук та системного аналізу професора Юрія Триуса, викладачів і студентів кафедри.

Під час відкриття лекційної авдиторії учасники заходу виступили зі своїми спогадами про професора, доктора технічних наук Анатолія Анастасійовича Тимченка, відомого вченого у галузі інформаційних технологій і системних досліджень, який зробив значний внесок у створення і розвиток факультету інформаційних технологій і систем, його кафедр, у відкриття і становлення комп’ютерних спеціальностей в ЧДТУ.

Спогадами про батька в онлайн-режимі поділилася донька Анатолія Анастасійовича – кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій і систем НАН і МОН України Євгенія Савченко-Синякова.

В аудиторії представлена експозиція з науковими здобутками професора Анатолія Тимченка, фактами його біографії та особистими документами і фотографіями.

Запрошуємо відвідати лекційну аудиторію імені професора Анатолія Тимченка А.А. та ознайомитися з її експозицією.

– Швидко плине час, але у вирі буденних справ ми пам’ятаємо з вдячністю того, хто стільки зробив для Черкаського державного технологічного університету і багатьох із нас, – зазначив завідувач кафедри комп’ютерних наук та системного аналізу, професор Юрій Триус.