,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники черкаського IT-кластеру розповіли студентам ЧДТУ про кар’єру, можливості та перспективи IT-професій
Середа, 12 квітня 2023 09:31

Представники черкаського IT-кластеру розповіли студентам ЧДТУ про кар’єру, можливості та перспективи IT-професій

Представники черкаського IT-кластеру розповіли студентам ЧДТУ про кар’єру, можливості та перспективи  IT-професій

6 квітня 2023 року студенти Черкаського державного технологічного університету зустрілися із представниками громадської організації  Cherkasy IT Cluster. Зустріч пройшла в межах профорієнтаційного проєкту «STUDIT OPEN». 

Спікери заходу – керівниця Cherkasy IT Cluster, випускниця ЧДТУ Анастасія Негода та Brand Ambassador компанії Ekreative Сергій Цибровський розповіли студентській молоді про зміни в українській ІТ-галузі під час війни. 

В активному діалозі зі здобувачами вищої освіти, переважна більшість із яких здобуває саме комп’ютерні спеціальності в ЧДТУ, ІТ-фахівці обговорили роль української ІТ-галузі  в розвитку економіки держави, проаналізували національний ІТ-ринок за 2022 рік та місце в його структурі черкаських компаній. Окрім того, гості поділились порадами, як розпочати кар'єру в ІТ, розповіли про  можливості та перспективи галузі та відповіли на численні запитання від студентів. 

«Cherkasy IT Cluster» – громадська організація, утворена на початку квітня 2015 року з метою популяризації галузі, об’єднання зусиль для розробки спільних проєктів, налагодження діалогу із владою та суспільством. Співзасновники кластеру роблять ставку на освітні проєкти, збираються популяризувати галузь, щоб якомога більше молоді дізналося про переваги IT-професій.