,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти ЧДТУ побували на відкритій лекції від Департаменту фінансової політики Черкаської міської ради в межах Global Money Week. День восьмий
Середа, 29 березня 2023 16:32

Студенти ЧДТУ побували на відкритій лекції від Департаменту фінансової політики Черкаської міської ради в межах Global Money Week. День восьмий

Студенти ЧДТУ побували на відкритій лекції від Департаменту фінансової політики Черкаської міської ради в межах Global Money Week. День восьмий

29 березня 2023 року студенти факультету економіки та управління, а також інших факультетів Черкаського державного технологічного університету в межах Global Money Week відвідали Департамент фінансової політики Черкаської міської ради.  Директор Департаменту Тетяна Харенко звернулась до присутніх з вітальним словом, окреслила основні напрями роботи Департаменту, виклики фінансової роботи органу місцевого самоврядування в умовах воєнного стану. Обговорили взаємодію Департаменту фінансової політики ЧМР з іншими установами у 2023 року, стадії бюджетного процесу, формування доходної та видаткової частин місцевого бюджету під час війни. 

Зважаючи на ті обставини, в яких Україна опинилася, починаючи з 24 лютого 2022 року, можна констатувати, що в умовах воєнного стану бюджет Черкаської міської територіальної громади виконувався зі збереженням всіх соціальних стандартів, виходячи із фінансових можливостей. Окрім спрямування коштів бюджету територіальної громади безпосередньо на підвищення обороноздатності України та підготовки території міста до оборони в особливий період у сумі 333,3 млн грн, здійснювалося забезпечення низки інших видатків, непритаманних для мирного часу, як-то створення умов для розміщення та перебування внутрішньо переміщених осіб на загальну суму 37,3 млн грн, безкоштовне пересування міським електротранспортом на суму 130,0 млн грн, допомога членам добровольчих формувань та членам сімей учасників оборони, які загинули або зникли безвісти під час здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України на суму 22,7 млн грн. Також, було скорочено видатки територіальної громади по субвенціях з державного бюджету на 10,0 % від річного обсягу. 

У ході дискусії студенти отримали відповіді на численні актуальні питання, зокрема щодо видатків місцевого бюджету на освіту, охорону здоров’я, соціальне забезпечення, ЖКГ, культуру і спорт, допомогу внутрішньо переміщеним особам. Активні студенти отримали сертифікати за креативні питання та стурбованість щодо майбутнього нашого міста.

Колектив кафедри фінансів ЧДТУ щиро вдячний стейкхолдеру ОП «Фінанси і кредит» – Департаменту фінансової політики Черкаської міської ради за гостинність та цікаву зустріч. 

Тримаємо освітній та фінансовий фронт разом! Дякуємо Збройним силам України за можливість долучитися до Global Money Week – 2023!

Ставайте учасником Global Money Week! Приєднуйтесь до нас!

#ГраНавчанняДобробут #GMWUkraine2023 #PlanYourMoney #PlantYourFuture #GMW2023 #кафедрафінансівчдту