,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти кафедри хімічних технологій ЧДТУ пройшли виробничу практику на підприємстві ПрАТ «Азот»
П'ятниця, 03 лютого 2023 10:44

Студенти кафедри хімічних технологій ЧДТУ пройшли виробничу практику на підприємстві ПрАТ «Азот»

Студенти кафедри хімічних технологій  ЧДТУ пройшли виробничу практику на підприємстві ПрАТ «Азот»

Основним завданням студентів є здобуття професійних практичних навиків роботи, які вони опановують на підприємствах упродовж місяця виробничої практики. Кожен студент має можливість обрати організацію, в якій проходитиме практика. Надихаючись роботою викладачів, деякі студенти залишаються на практиці в стінах рідної альма-матер, для того щоб освоїти роботу науковців та винахідників.

У січні 2023 року чоловіча частина студентів хіміків-технологів III курсу (групи ХТ-04) надали перевагу найбільшому хімічному підприємству нашого міста ПрАТ «АЗОТ», де кожен мав нагоду обрати сферу діяльності. Троє студентів Олексій Лисиця, В’ячеслав Цабенко та В’ячеслав Костів для вдосконалення практичних умінь та навиків обрали центральну лабораторію ПрАТ «АЗОТ», де вони проходили практику під керівництвом провідного інженера центральної лабораторії, кандидата технічних наук Іванни Демчук.

Після проходження вступного й первинного інструктажів студентам видали засоби індивідуального захисту та спецодяг і ознайомили з роботою структурних підрозділів центральної лабораторії. У лабораторії молодь дізналася про роботу аналітичного обладнання. Найбільшу зацікавленість у студентів викликали  хроматографи та атомники.  

Результати досліджень, проведених у період проходження практики на ПрАТ «АЗОТ», третьокурсники представлятимуть на  майбутніх  конференціях.