,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Дизайнери ЧДТУ відвідали виставку «Глибини душі» в артгалереї «Склад №5»
П'ятниця, 23 грудня 2022 00:00

Дизайнери ЧДТУ відвідали виставку «Глибини душі» в артгалереї «Склад №5»

Дизайнери ЧДТУ відвідали виставку «Глибини душі» в артгалереї «Склад №5»

20 грудня 2022 року викладачі та студенти спеціальності 022 Дизайн освітніх програм «Дизайн середовища» та «Промисловий дизайн» Черкаського державного технологічного університету, у межах технологічної практики, відвідали спільну виставку «Глибини душі» Марії Гвасалія та Олександра Поротька в атмосферній артгалереї «Склад №5». Унікальне експозиція представляє магічне поєднання живопису та скульптури, яке пробуджує особливі відчуття в глибинах душ споглядачів.

Творча зустріч пройшла в теплій і дружній атмосфері, під час якої авторка – успішна випускниця кафедри дизайну ЧДТУ Марія Гвасалія розповіла про особливості техніки флюїдарт – нового виду абстрактного живопису, коли акрилові фарби за допомогою певних прийомів розтікаються на полотні, створюючи дивовижні колірні ефекти. 

Окрім цього, засновниця мистецького простору «Склад №5» Анастасія Гудзь-Чорновол розповіла відвідувачам про екологічне мистецтво дріфтвуд та скульптури Олександра Поротька – митця зі Світловодська. Його роботи створені з дерева, яке пройшло «загартування» водою, сонцем та вітром, знайденого автором на березі мальовничих берегів Кременчуцького водосховища.

Авторська екскурсія від Марії Гвасалія зачарувала, а роботи зупинили плин часу, відкривши портал у інший вимір.