,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ відзначила 15-річний ювілей
П'ятниця, 09 грудня 2022 13:32

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ відзначила 15-річний ювілей

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ відзначила 15-річний ювілей

7 грудня 2007, п'ятнадцять років тому,  в єдиному технологічному закладі вищої освіти Черкащини з'явилася кафедра туризму та готельно-ресторанної справи, яка впродовж своєї активної діяльності ні на мить не припиняє розвитку, випускаючи дипломованих фахівців найперспективніших спеціальностей.  

–  Озираючись назад, ми бачимо досягнення і здобутки кафедри туризму та готельно-ресторанної справи. Ми були першими у багатьох професійних починаннях на міському, регіональному і всеукраїнському рівнях: вперше в Україні ми зареєстрували конференцію, вперше створили туристичну агенцію, започаткували низку унікальних кулінарних фестивалів, продовжуємо впроваджувати нові освітні програми. Сьогодні кафедра входить до п'ятірки найкращих кафедр України. Кожна людина на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи – справжній професіонал своєї справи, завдяки студентам і викладачам кафедра невпинно рухається вперед, –  зазначила у вітальному слові завідувачка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, професорка, Почесний працівник туризму України Лариса Чепурда.

Цього дня привітати колектив кафедри з ювілеєм завітало керівництво університету на чолі з в.о. ректора ЧДТУ Олегом Григором, голова профспілкового комітету ЧДТУ Василь Загородній,  декан факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування Денис Грецький, завідувачка кафедри харчових технологій Ірина Осипенкова, військова капеланка та волонтерка Лора Когут, випускник кафедри Ігор Луцький зі своїм батьком Миколою Луцьким, викладачі та студенти.

–  15 років –  це чималий період, за який кафедра здійснила 10 випусків талановитих фахівців –  людей, які розвивають нашу країну, нашу економіку. Випускники кафедри –  шановані люди, як в Україні, так і закордоном, але я сподіваюся, що після Перемоги усі без винятку будуть працювати на благо нашої держави, на її розвиток та відбудову, –  наголосив у вітальній промові в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор.

Принагідно в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор та проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко відзначили працівників та студентів кафедри кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Подяками Управління освіти і науки Черкаської ОДА, Подяками міського голови міста Черкаси Анатолія Бондаренка, Почесними грамотами, Грамотами та Подяками Черкаського державного технологічного університету.

Своєю чергою, голова профспілкового комітету ЧДТУ Василь Загородній висловив слова привітань та вручив Почесні грамоти Президії Федерації професійних спілок Черкаської області завідувачці кафедри Ларисі Чепурді та доценту кафедри Олені Шестель.

Під час ювілейної події звучали теплі слова привітань не лише від присутніх у  залі, а й зі святкових відеоповідомлень  від випускників кафедри з різних куточків світу, від друзів та партнерів із багатьох міст України, від доброго товариша професора Ужгородського національного університету Федора Шандора, який зараз у лавах ЗСУ, та від випускника кафедри Андрія Дяченка, який теж нині боронить нашу країну.  

Військова капеланка Лора Когут з особливим теплом подякувала за співпрацю, розповіла, з якою радістю приймають українські військові власноруч виготовлені студентами кафедри, під керівництвом старшої викладачки Лесі Бишовець, смаколики на передовій  та наголосила на важливості такої допомоги. Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи отримала від Лори Когут Лист Подяки та неймовірний пісенний подарунок.

Безліч теплих слів, привітань, квітів, подарунків отримали ювіляри, адже кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету вже п'ятнадцять років поспіль готує висококваліфікованих фахівців у сфері внутрішнього і міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу, бере активну участь у міських, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних заходах, сприяє стажуванню студентів за кордоном, організовує круглі столи, семінари, конференції, тренінги та фестивалі на найвищому рівні. Кожен випускник, кожен викладач, співробітник, студент, партнер-стейкхолдер пише історію успіху кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету.