,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ геоботанічний гурток сприяє фаховій компетентності молоді
Середа, 07 грудня 2022 16:11

У ЧДТУ геоботанічний гурток сприяє фаховій компетентності молоді

У ЧДТУ геоботанічний гурток сприяє фаховій компетентності молоді

На кафедрі лісового господарства та раціонального природокористування Черкаського державного технологічного університету успішно діє геоботанічний  гурток під керівництвом доцентки Світлани Ключки, адже виявлення обдарованої молоді тісно переплітається зі вмінням педагогічних працівників мотивувати студентів до наукових звершень. Під час чергового засідання засідання «Флористичне районування. Особливості фітоценозу» із залученням здобувачів вищої освіти 1-3 курсів спеціальності «Лісове господарство»  гуртківці ознайомилися з метою гурткової роботи, яка передбачає специфіку лісівничої справи та стан природних екосистем, включає оволодіння методами дослідження складу та структури фітоценозів, вміння користуватись шкалами для визначення рясності виду, володіння методиками флористичного аналізу видового складу фітоценозу, визначення рясності за О. Друде, комбінованого балу Ж. Браун-Бланке, життєвості, життєвої форми, трапляння, постійність видів у фітоценозах. 

Про роль лісових екосистем у структурі біосфери написано безліч наукових праць, творчих доробків та науково-публіцистичної літератури, в якій, звичайно, є багато простору для подальших наукових звершень та дослідницької роботи. 

Цього разу своїми науковими здобутками поділились третьокурсник Сергій Смолій (група ЛГ-05) та другокурсник Міша Повєтьєв-Софієнко (група ЛГ-15), які посіли призові місця на Всеукраїнському конкурсі студентів і молодих учених з міжнародною участю “Інтелект молоді. Раціональне природокористування та новітні енергоефективні технології”. Своєю чергою третьокурсниця Оксана Штабрат (група ЛГ-05) здійснила екскурс стежками проходження навчальної практики у Волинській області та у Львові.

Відтак, геоботанічний напрям має інтегрований характер й може виступати підґрунтям для розв’язання багатьох прикладних задач у сфері природокористування. До того ж, у практиці педагогічної діяльності доцільно впроваджувати нові технології навчання, які стимулюють розвиток інтелектуальної, творчої  та фахової компетентності молоді.