,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшла лекція «Міфи про домашнє насильство» від ГО «Prevent»
Вівторок, 29 листопада 2022 16:28

У ЧДТУ пройшла лекція «Міфи про домашнє насильство» від ГО «Prevent»

У ЧДТУ пройшла лекція «Міфи про домашнє насильство» від ГО «Prevent»

29 листопада 2022 року в Черкаському державному технологічному університеті у межах кампанії «16 днів проти насильства», що проходить  щорічно з 25 листопада до 10 грудня, представники громадської організації «Prevent» провели лекцію-презентацію «Міфи про домашнє насильство».

Відкрив захід проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, професор Валентин Лазуренко, який наголосив на важливості проведення такої лекції у межах міжнародної акції «16 днів проти насильства», ініційованої з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім'ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

З колективом Черкаського державного технологічного університету спілкувалися: керівниця ГО «Prevent» Марія Бородійчук, активістка ГО, випускниця ЧДТУ Неля Перепелиця, старша інспекторка сектору ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Черкаській області Юлія Тютюник та начальник сектору протидії домашньому насиллю Відділу превентивної діяльності районного управління поліції Микола Скляр.

Під час спілкування з практиками, які щоденно у своїй роботі стикаються із жертвами домашнього насильства, учасники події, особливо – студенти спеціальності «Право», проаналізували термін «домашнє насильство», розглянули категорії осіб, які підпадають під цей термін, та ознайомилися із Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». 

Упродовж теми говорили про види домашнього насильства, розбирали повсякденні ситуації, які мають його ознаки, розвіювали стереотипи і міфи, пов'язані з темою насильства, розв'язували задачі, де кожен міг поставити себе на місце учасників конфлікту та проаналізувати помилки, аби убезпечити надалі себе й оточуючих. 

Окрім інтерактивної роботи і активної дискусії, промовці поділилися рекомендаціями, як захистити себе від впливу стереотипів і негативних наративів, що нав'язуються у сучасному суспільстві, зокрема наголосили на необхідності дотримання інформаційної гігієни.