,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини На кафедрі дизайну ЧДТУ пройшов майстер-клас із вивчення можливостей техніки графіки «Український скоропис»
Четвер, 17 листопада 2022 08:44

На кафедрі дизайну ЧДТУ пройшов майстер-клас із вивчення можливостей техніки графіки «Український скоропис»

На кафедрі дизайну ЧДТУ пройшов майстер-клас із вивчення можливостей техніки графіки «Український скоропис»

16 листопада 2022 року на кафедрі дизайну (сектор Графічний дизайн) Черкаського державного технологічного університету, за планом наукового гуртка «Графічні техніки і комп’ютерна графіка», пройшов майстер-клас із вивчення можливостей техніки графіки «Український скоропис». 

Вступну бесіду про графіку як вид образотворчого мистецтва провела керівниця гуртка професорка кафедри дизайну ЧДТУ Олена Храмова-Баранова. Старша викладачка кафедри дизайну ЧДТУ Олена Галицька розповіла про техніку графіки «СКОРОПИС», «УКРАЇНСЬКИЙ СКОРОПИС», пояснила основні технологічні засоби і ознайомила присутніх із творчістю художників, які працювали в цій техніці. Український або козацький скоропис – це кириличний шрифт, який набув значного поширення в документах військових і ратушних канцелярій Війська Запорозького в кінці XVI – на початку XVIII століть і сьогодні він актуальний і використовується в дизайні та шрифтовому мистецтві.

Учасники майстер-класу охоче виконували вправи для тренування в техніці «СКОРОПИС». Деякі роботи будуть представлені на виставці, присвяченій творчості Григорія Сковороди. У проведенні майстер-класу Олені Галицькій допомагала викладачка кафедри дизайну ЧДТУ Вікторія Кудревич.