,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти-лінгвісти ЧДТУ знайомилися із особливостями професії перекладача у професійне свято
Понеділок, 03 жовтня 2022 15:45

Студенти-лінгвісти ЧДТУ знайомилися із особливостями професії перекладача у професійне свято

Студенти-лінгвісти ЧДТУ знайомилися із особливостями професії перекладача у професійне свято

Щорічно у Міжнародний день перекладача по всій Україні проводять семінари та конференції, де професіонали-лінгвісти обмінюються досвідом, знайомляться з колегами і працюють над розвитком галузі. Сьогодні це особливо актуально, оскільки знання мов, як мінімум однієї, вважається не привілеєм, а нормою.

Студенти  магістри і бакалаври - майбутні перекладачі  разом із доцентками кафедри  іноземних мов та міжнародної комунікації ЧДТУ Тетяною Редчиць та Іриною Багач організували низку тематичних заходів для студентів, що навчаються за освітньою програмою «Переклад та міжнародна комунікація (німецька та англійська мови)», до яких мали нагоду долучитися студенти спеціальності «Прикладна лінгвістика»

Спочатку студенти спробували себе в якості послідовного перекладача. Працюючи в обладнанній необхідною технікою кабінці, старшокурсники і навіть першокурсники перекладали короткі відео з німецької  і англійської мов на українську, демонструючи навички, набуті на практичних заняттях.

Родзинкою заходів стала цікава лекція успішної випускниці ЧДТУ Ірини Гоял, під час якої перекладачка поділилася хитрощами професії. Фахівчиня розповіла про особливості діяльності перекладача, про труднощі, які виникають під час роботи та шляхи їх подолання. Цікава презентація захопила і студентів, і викладачів. Окрім цього, майбутні перекладачі дізналися про цікаві факти з історії перекладу. 

Святкування професійного свята завершилося в дружньому колі за філіжанкою запашного чаю.