,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковиці кафедри іноземних мов та міжнародної комунікації ЧДТУ взяли участь у конференції Асоціації українських германістів
Середа, 28 вересня 2022 10:08

Науковиці кафедри іноземних мов та міжнародної комунікації ЧДТУ взяли участь у конференції Асоціації українських германістів

Науковиці кафедри іноземних мов та міжнародної комунікації ЧДТУ взяли участь у конференції Асоціації українських германістів

23 вересня 2022 року науковиці кафедри іноземних мов та міжнародної комунікації Черкаського державного технологічного університету долучилися до ХXIХ міжнародної наукової конференції Асоціації українських германістів «Долаємо кордони разом з німецькою мовою» ("Mit der deutschen Sprache gemeinsam Grenzen überwinden") за підтримки Міністерства освіти і науки України, Львівського національного університету імені Івана Франка, Німецької та Австрійської служб академічних обмінів у Львові, Фонду Ганнса Зайделя в Україні, Goethe-Institut в Україні.

Упродовж конференції германісти розглянули виклики сьогодення та проблеми, які виникли в сфері вивчення та популяризації німецької мови як іноземної у результаті коронавірусних карантинів та російсько-української війни за останні два роки.

Вітальним словом конференцію відкрила Президент АУГ А.Й. Паславська, її звернення продовжили науковці Львівського національного університету імені Івана Франка, поважні іноземні гості з Німеччини, Австрії, Польщі, Румунії, Молдови.

Фахова організація онлайн конференції уможливила участь всіх членів спілки в майстер-класах та воркшопах на різну тематику.

Викладачки кафедри іноземних мов та міжнародної комунікації ЧДТУ кандидат філологічних наук, доцент Тетяна Редчиць та кандидат педагогічних наук, доцент Ірина Багач взяли участь у роботі з’їзду германістів з публікацією тез у збірнику наукових праць, виданому за матеріалами конференції. Під час наукового заходу Тетяна Редчиць виступила з доповіддю «Концепція «чужого простору» в прозових творах Гайміто фон Додерера».