,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Цикл блог-кафе в ЧДТУ продовжився темою інформаційної гігієни
Середа, 28 вересня 2022 09:47

Цикл блог-кафе в ЧДТУ продовжився темою інформаційної гігієни

Цикл блог-кафе в ЧДТУ продовжився темою інформаційної гігієни

24 вересня 2022 року чергове блог-кафе в Черкаському державному технологічному університеті згуртувало усіх, кого цікавить тема інформаційної гігієни та хто прагне навчитися не піддаватися паніці. Захід на тему «Інфогігієна. Заспокійливе від паніки»  продовжив цикл зустрічей мініпроєкту «Інформаційна гігієна. Як безпечно споживати інформацію»  магістранта кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ Дениса Цюри в якості амбасадора Програми по відновленню порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час». Її на Черкащині впроваджують ЧДТУ спільно з ГО «Центр соціальних комунікацій». 

Упродовж заходу учасники блог-кафе обговорили готовність українців сприймати будь-яку інформацію з мереж, і різницю в сприйнятті одного й того ж контенту жителями різних країн, зокрема, тих, що перебувають у стані активної війни. Окрім того, подискутували про вплив великої кількості контенту на свідомість і разом шукали методи протидії цьому впливу. 

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина. На Черкащині його реалізують ЧДТУ спільно з ГО «Центр соціальних комунікацій».