,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти-дизайнери ЧДТУ у межах наукового гуртка відвідали новий незалежний артпростір в Черкасах
Вівторок, 27 вересня 2022 11:14

Студенти-дизайнери ЧДТУ у межах наукового гуртка відвідали новий незалежний артпростір в Черкасах

Студенти-дизайнери ЧДТУ у межах наукового гуртка відвідали новий незалежний артпростір в Черкасах

24 вересня 2022 року, відповідно до плану наукових гуртків здобувачів вищої освіти кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету (сектори Графічний дизайн, Промисловий дизайн, Дизайн середовища), студенти з ознайомчою екскурсією на тему «Сучасне мистецтво України» відвідали новий незалежний артпростір  «Склад номер 5»

Вступні бесіди про сучасне мистецтво, дизайн і його роль в сьогоденні України провели на лекціях зі Вступу до фаху з  першим курсом посекторно керівники гуртків: професорка кафедри дизайну Олена Храмова-Баранова, доценти кафедри дизайну Наталія Чугай і Демессіе Мекуріа Келкай. Під час лекцій викладачі зазначили, що мистецтво завжди було зброєю, тому пензлем озброїлись українські митці  для збереження і поширення української культури. Викладачка кафедри дизайну ЧДТУ Вікторія Кудревич провела екскурсію зі студентами в Артгалереї «Склад номер 5», де представлена персональна виставка Дмитра Кришовського «Сьомий». Студенти-дизайнери першого й другого курсів ознайомилися з творчістю художника, розглянули його графічні роботи, левкаси та артоб’єкти. Більшість робіт митця завершено під час війни, попри те, що серію він розпочав створювати рівно за рік до повномасштабного вторгнення. Тому основна тема творчості Дмитра Кришовського молитва, надія і тривога. В одній графічній композиції може бути зосереджений жах війни і одночасно промінь надії, проблиск світла і щасливого майбутнього.

Студентська молодь охоче долучилася до дискусії про значення мистецтва і дизайну в сьогоденні та висловила бажання регулярно проводити подібні зустрічі.