,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 27 вересня – Всесвітній день туризму та День туризму в Україні
Вівторок, 27 вересня 2022 09:29

27 вересня – Всесвітній день туризму та День туризму в Україні

27 вересня – Всесвітній день туризму та День туризму в Україні

Щорічно 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму та День туризму в Україні. Свято започаткували з метою популяризації туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, адже у багатьох країнах світу саме туризм є основною складовою наповнення бюджету. В українському офіційному календарі День туризму з'явився 1998 року, після того, як 21 вересня 1998 року президент України Леонід Кучма "на підтримку ініціативи Державного комітету України з туризму" підписав Указ № 1047/98 "Про День туризму". Завдяки указу президента, це неофіційне свято, започатковане Всесвітньою туристичною організацією, набуло в Україні офіційного статусу.

Україна має унікальні можливості для розвитку всіх без винятку видів туризму — від гірського, лікувального до екстремального і паломницького. Туризм охоплює мільйони людей, різні галузі економіки, екологію та виробництво, сприяє пожвавленню міжнародних обмінів та людських контактів. Черкащина з мальовничими краєвидами, багатою історико-культурною спадщиною, безцінними ресурсами та привітними і гостинними людьми має всі умови для успішного розвитку туристичної індустрії.  

       День туризму – професійне свято тих, хто працює у цій сфері, тих, хто намагається професійно забезпечувати наш повноцінний відпочинок та комфорт під час подорожей.

Принагідно Черкаський державний технологічний  університет вітає викладачів та студентів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, очолюваної почесним працівником туризму України, професором Ларисою Чепурдою, з професійним святом, а також усіх, кого ваблять близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок.  Зичимо Перемоги та теплих зустрічей, відкриттів, вражень, пізнання навколишнього світу під час мандрівок неймовірною Україною!