,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Викладачі та студенти ЧДТУ взяли участь у міжнародному міждисциплінарному проєкті «Школа відкритого розуму» в Польщі
Вівторок, 20 вересня 2022 10:18

Викладачі та студенти ЧДТУ взяли участь у міжнародному міждисциплінарному проєкті «Школа відкритого розуму» в Польщі

Викладачі та студенти ЧДТУ взяли участь у міжнародному міждисциплінарному проєкті «Школа відкритого розуму» в Польщі

З 1 до 7 вересня 2022 року викладачі факультету гуманітарних технологій Черкаського державного технологічного університету – завідувачка кафедри української мови та загального мовознавства Олена Пчелінцева, завідувачка кафедри дизайну Інна Яковець, аспірант Володимир Півненко та студентки-дизайнерки Інна Кравченко (група МДЗ-73), Анастасія Манн (група ДЗ-11), Юлія Тимошина (група ДЗ-13) й Анна Чепурна (група ДЗ-03) долучилися до роботи міжнародного міждисциплінарного проєкту «SZKOŁA OTWARTEGO UMYSŁU», що проходив у Польщі (Kielce – Checiny).

Учасниками цьогорічної, XXVII Міжнародної конференції «HOMO AESTETICUS: ESTETYCZNE WARTOŚCI WSPÓŁCZESNEGO CZŁOWIEKA» (Естетичні цінності сучасної людини), що реалізує Міжнародний інтеграційний проєкт для студентів, магістрантів і аспірантів «SZKOŁA OTWARTEGO UMYSŁU» за сприяння Університету імені Яна Кохановського в місті Кельце (Республіка Польща), стали науковці з Польщі, України та Чехії. Кожен учасник виступив з доповіддю та представив презентацію, яка спонукала до жвавої дискусії та активного обговорення запропонованих питань.  

Відтак під час роботи «Школи відкритого розуму» завідувачка кафедри української мови та загального мовознавства Олена Пчелінцева виступила з доповіддю на тему «Метаморфози в українському культурному просторі після 24 лютого»; промова аспіранта Володимира Півненка стосувалася естетики смерті в культурі народів Європейської та Латиноамериканської цивілізації; студентка Інна Кравченко запропонувала до уваги «Метаморфоза як засіб створення культурного образу в дизайні»; Юлія Тимошина говорила про емоційну дію образів іграшки: національні ляльки, ляльки-обереги, концепти сучасних брендів; Анастасія Манн присвятила свою доповідь українській ідентичності в графічному дизайні; Анна Чепурна розкривала питання тактильних макетів як виду дидактичного обладнання для дітей з особливими освітніми потребами, а завідувачка кафедри дизайну Інна Яковець зосередила увагу на темі «Художній музей як амбівалентний цілісний візуальний комплекс». 

«Школа відкритого розуму» – міжнародний інтеграційний проєкт для студентів, магістрантів і аспірантів, реалізацію якого розпочато у вересні 2008 року. Головна мета проєкту «Школа Відкритого Розуму» – інтелектуальне виховання майбутніх науковців, діячів освіти та культури, формування політичних постатей майбутнього, формування свідомих громадян суспільства, а всі заходи, що відбуваються в межах проєкту, покликані сприяти інтернаціональній згуртованості сучасної молоді та розбудові суспільства без кордонів.

У доковідний та довоєнний час «Школа відкритого Розуму» традиційно об’єднувала науковців двічі на рік: навесні в Україні, а восени в Польщі. Після перемоги України організатори планують провести міжнародний проєкт у Черкасах.

Асоціація «Stowarzyszenie Integracja Europa – Wschód» підтримує цю ініціативу в якості партнера не один рік. Цього року зустріч у Карчунку в Кельце була частиною проєкту, що співфінансується фондом New FIO, в межах якого створюється Центр міжнародної активності.