,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини До Дня міста у Художньому музеї представили роботи спільного з ЧДТУ проєкту ВОЛЬНАНОВА
Понеділок, 19 вересня 2022 07:57

До Дня міста у Художньому музеї представили роботи спільного з ЧДТУ проєкту ВОЛЬНАНОВА

До Дня міста у Художньому музеї представили роботи спільного з ЧДТУ проєкту ВОЛЬНАНОВА

17 вересня 2022 року у Черкаському обласному художньому музеї до 736-ої річниці міста Черкаси відкрилася виставка робіт учасників Міжнародної мистецької акції #ВОЛЬНАНОВА.  Цей проєкт створений художнім музеєм спільно з кафедрою дизайну Черкаського державного технологічного університету.

Мистецька акція «ВОЛЬНАНОВА», яка стартувала онлайн у березні цього року, присвячена героїчному спротиву українського народу в російсько-українській війні та майбутньому розквіту України. Творча ініціатива охоплює усі регіони України та Світу з метою об’єднати зусилля на культурному і мистецькому фронтах у боротьбі з російською агресією. 

Упродовж місяця, з 12 серпня до 12 вересня, з мистецькими роботами учасників «ВОЛЬНАНОВА» можна було ознайомитися у холі першого корпусу Черкаського державного технологічного університету, а зараз до 2 жовтня експозиція розміщена у художньому музеї.

За словами завідувачки кафедри дизайну ЧДТУ Інни Яковець, мета акції – створити художні роботи, які б ілюстрували відчуття та емоції людей з перших днів повномасштабного вторгнення росії. І нині за зміною образів, кольорів, використаних текстів можна спостерігати за змінами, які відбулись із українцями.

Усі роботи Мистецької акції «ВОЛЬНАНОВА»  можна побачити на соціальній медіаплатформі Behance