,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Співробітники ЧДТУ в День Незалежності України вступили до лав Національної спілки краєзнавців України
Середа, 24 серпня 2022 19:38

Співробітники ЧДТУ в День Незалежності України вступили до лав Національної спілки краєзнавців України

Співробітники  ЧДТУ в День Незалежності України  вступили до лав Національної спілки краєзнавців України

24 серпня 2022 року в стінах Черкаського державного технологічного університету відбулося чергове засідання  первинного осередку Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, який вже багато років діє при кафедрі історії та права ЧДТУ. Символічно, що зустріч пройшла в особливий для кожного українця день – в 31-шу річницю проголошення Незалежності України. Спілчани зібрались, аби обговорити краєзнавчі новинки, плани осередку, а також прийняти до своїх лав нових членів Національної спілки краєзнавців. 

На початку зустрічі, привітавши присутніх з історичним днем і наголосивши на винятковій важливості краєзнавчої роботи саме зараз, у період звитяжної боротьби України з агресором за свою незалежність, голова Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, доктор історичних наук, професор Валентин Лазуренко представив нові видання спілки – книги «Краєзнавство в Україні: історичні традиції і стратегія розвитку» та підручник «Основи краєзнавства». Книги були видані з ініціативи голови НСКУ, заступника директора Інституту історії України НАН України, члена-кореспондента НАН України Олександра Реєнта

Цього ж дня краєзнавча громада Черкащини поповнилась новими спілчанами. Членські квитки Національної спілки краєзнавців України з рук Валентина Лазуренка отримали кандидат історичних наук, старший викладач кафедри історії та права ЧДТУ Микола Семененко та начальник Центру студентського розвитку та культурних програм ЧДТУ Марина Северинчук. Їх також привітала завідувач кафедри історії та права Черкаського державного технологічного університету, кандидат історичних наук, доцент, член НСКУ  Ірина Стадник. 

Принагідно учасники зборів обговорили плани первинного осередку НСКУ в Черкаському державному технологічному університеті на осінній період. 

На завершення зустрічі кожен з краєзнавців зміг поділитись власними думками й емоціями, які відчуває у воєнний День Незалежності України. 

«Ми живемо в час, коли всі українці об’єднані спільною ідеєю – ідеєю свободи, нескореності та патріотизму великого народу. Дуже хочеться, щоб після Перемоги, яка обов’язково буде, Україна продовжувала залишатись в серцях мільйонів. Хочеться вірити,  що бути патріотом буде модно надалі», – зазначив член НСКУ, блогер, кандидат історичних наук, доцент, заступник директора Департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Ігор Волошин. 

Своєю чергою паралімпійський чемпіон, багаторазовий чемпіон світу з футболу, кандидат історичних наук,  член НСКУ, фахівець Центру студентського розвитку та культурних програм ЧДТУ Богдан Кулинич додав: тільки гуртуючись і єднаючись, українці будуть сильнішими. 

«Попереду у нас в усіх Перемога і відбудова країни. Саме зараз пишеться нова історія України, яку вкрай важливо передати прийдешнім поколінням, і в цьому контексті важлива роль краєзнавців», – наголосив Богдан Кулинич. 

В засіданні взяли участь члени первинного осередку краєзнавців в ЧДТУ, кандидати історичних наук, доценти, доценти кафедри історії та права, члени НСКУ  Юлія Ілляшенко і Алла Лисенко.