,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ урочисто пошанували Державний Прапор України
Вівторок, 23 серпня 2022 18:31

У ЧДТУ урочисто пошанували Державний Прапор України

У ЧДТУ урочисто пошанували Державний Прапор України

23 серпня 2022 року в Черкаському державному технологічному університеті День Державного Прапора України відзначили урочистим внесенням та встановленням синьо-жовтого стяга у холі головного корпусу закладу вищої освіти.

Особливу місію виконав чемпіон ХV літніх  Паралімпійських ігор 2016 р. (м. Ріо-де-Жанейро, Бразилія), багаторазовий чемпіон світу з футболу, голкіпер Національної паралімпійської збірної України з футболу  Богдан Кулинич людина, яка прославляє Державний прапор України на світових спортивних аренах, людину, для якої підняття державного стягу над іншими моменти гордості, оскільки про Україну дізнаються знову і знову, як про сильну, незалежну, непоборну державу.

Синьо-жовті кольори Державного Прапора України вирізняються поміж інших прапорів, наш стяг пізнаваний в усьому світі. Сьогодні символізм українського прапора набуває неабиякої потужності та сили, адже наш прапор втілює єднання, боротьбу за демократію, незалежність та волю,  наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

Сьогодні саме синьо-жовтих стягів боїться ворог, зриваючи та знищуючи їх, гарбаючи українські землі; саме ці кольори викликають сльози радості у кожного змученого українця, який вирвався з рашиської окупації; саме вони синій та жовтий – символи свободи, незалежності й незламності не лише для України, а й для всього світу.