,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Організатори виставки плакатних робіт «ВОЛЬНАНОВА» у ЧДТУ розповіли про важливість плакатного мистецтва під час війни (відео)
Четвер, 18 серпня 2022 11:54

Організатори виставки плакатних робіт «ВОЛЬНАНОВА» у ЧДТУ розповіли про важливість плакатного мистецтва під час війни (відео)

Організатори виставки плакатних робіт «ВОЛЬНАНОВА» у ЧДТУ розповіли про важливість плакатного мистецтва під час війни (відео)

Проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, професор Валентин Лазуренко, завідувачка кафедри дизайну ЧДТУ, професорка Інна Яковець, старша викладачка кафедри дизайну ЧДТУ Олена Галицька та дизайнерка Черкаського художнього музею Анастасія Лисенко у програмі «Актуальна розмова» на ТРК ВІККА розповіли про виставку плакатних робіт номінації «Дизайн» Міжнародної мистецької акції «ВОЛЬНАНОВА», відкриття якої відбулося у Черкаському державному технологічному університеті 10 серпня 2022 року.

 Під час етеру гості акцентували увагу на важливості плакатного мистецтва під час війни, як механізму ідеологічної боротьби проти агресора. Мова йшла про плакат як вид комунікації, як комплекс чітких повідомлень, переданих через художні образи, з потужною місією наблизити Перемогу. Вкотре учасники програми наголосили, що спільний проєкт Черкаського державного технологічного університету та Черкаського художнього музею – виставка робіт Міжнародної мистецької  акції «ВОЛЬНАНОВА» покликаний продемонструвати міць і силу українського культурного фронту, адже акція присвячена героїчному супротиву українського народу проти російських окупантів у російсько-українській війні та майбутньому розквіту України.

Довідково: 

У холі першого корпусу Черкаського державного технологічного університету представлені 44 мистецькі твори, які можна переглянути до 11 вересня.

Усі роботи Міжнародної мистецької  акції «ВОЛЬНАНОВА», наразі їх 314, завантажені на соціальній медіаплатформі Behance https://www.behance.net/volnanova.

Програма «Актуальна розмова» ТРК ВІККА