,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Відео-фото-візитівка ЧДТУ. ФОРМУЄМО ГРОМАДЯНИНА І ПАТРІОТА УКРАЇНИ, ЗБЕРІГАЄМО НАРОДНІ ТРАДИЦІЇ
П'ятниця, 12 серпня 2022 15:14

Відео-фото-візитівка ЧДТУ. ФОРМУЄМО ГРОМАДЯНИНА І ПАТРІОТА УКРАЇНИ, ЗБЕРІГАЄМО НАРОДНІ ТРАДИЦІЇ

Відео-фото-візитівка ЧДТУ. ФОРМУЄМО ГРОМАДЯНИНА І ПАТРІОТА УКРАЇНИ, ЗБЕРІГАЄМО НАРОДНІ ТРАДИЦІЇ

У Черкаському державному технологічному університеті НАВЧАЮТЬ НЕ ЛИШЕ ЛЮДИНУ КОНКРЕТНОЇ ПРОФЕСІЇ, А РАЗОМ З ТИМ – ТВОРЯТЬ ГРОМАДЯНИНА І ПАТРІОТА СВОЄЇ РІДНОЇ ДЕРЖАВИ. 

Організація виховного процесу в університеті базується на принципах виховання свідомого громадянина та здійснюється відповідно до «Концепції національно-громадянського виховання студентів у Черкаському державному технологічному університеті» за основними напрямками: громадянським, патріотичним, національним, правовим, естетичним, морально-етичним, екологічним, статевим, фізичним, трудовим, світоглядним, правоохоронним. 

Виховання свідомого громадянина і патріота України в ЧДТУ здійснюється як під час навчального процесу, так і в позанавчальний час. Поточні питання виховної роботи в університеті вирішує Рада з організації виховної роботи в ЧДТУ. 

Революція Гідності, жертовний подвиг Героїв Небесної Сотні, події, які нині переживає український народ у зв’язку із жорстокою війною, яку розпочала російська федерація проти України, ще раз засвідчили, що проголошена у 1991 році державна незалежність потребує постійного захисту, забезпечення національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання молоді. 

Головним завданням гуманізації технічної освіти в ЧДТУ є розвиток духовності студента у поєднанні з високим рівнем професійної культури, створення умов для набуття ним соціального досвіду, успадкування духовних надбань українського народу.  

Просвітницько-виховні, патріотичні, іміджеві та інші заходи, які традиційно проходять  в ЧДТУ, умовно можна поділити  на три групи. 

Перша група. Це традиційні заходи, які вже є частиною корпоративної культури ЧДТУ: День університету, Дні факультетів, Фестиваль студентських талантів «Дебют першокурсника» та Фестиваль «Європа-фест», університетський патріотичний захід «Плекаймо мир», присвячений Міжнародному дню миру, спортивне свято «Спорт. Молодість. Краса», День студента, Кубок ректора ЧДТУ з КВН, Кубок ректора ЧДТУ з футболу (осінній і весняний), спортивно-патріотичне свято «Славних воїнів гідні нащадки», День студентського спорту в ЧДТУ, День закоханих, День вишиванки, шоу-конкурс «Містер і Міс ЧДТУ», урочисте відкриття Головної новорічної ялинки ЧДТУ на День Святого Миколая, Весняна та Осіння толока.  Інавгурація нового навчального року. Робота Клубу цікавих зустрічей та інші заходи. 

Друга група. Заходи державного  проведення в освітніх закладах: День захисника України, День козацтва, День Гідності та Свободи України, Диктант національної єдності, День визволення території України від нацистських загарбників, День української писемності та мови, День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій,  День Збройних Сил України, День Героїв Небесної сотні, День Соборності, заходи з нагоди дня народження Т. Шевченка, В. Симоненка, заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом  у Другій світовій війні, заходи присвячені 100-річчю Української революції 1917 – 1921 рр., День Конституції України, День української державності, День Незалежності, День Прапора, День захисника України, День українського козацтва та інші заходи, які проводяться відповідно до рекомендаційних листів Міністерства освіти і науки України. 

Третя група – це заходи іміджевого характеру, які, окрім того, що  перетворюють ЧДТУ на осередок регіонального культурно-просвітницького простору та показують рівень університетського поважного ставлення до популяризації  національної духовності та культури – ще і привертають увагу до ознайомлення із освітньою складовою університету учнів шкіл регіону та їх вчителів. Це такі потужні масові регіональні заходи: Черкаський обласний Фестиваль-конкурс  юнацької творчості «Крила»; науковий пікнік «Кліматичний челендж»; День Європи в ЧДТУ; Черкаський обласний Фестиваль-конкурс «Європейський туризм на мапі Черкащини»; Черкаський обласний конкурс реклама-фест «Моя школа – найкраща!»; Обласний фестиваль робототехніки «Робофест ЧДТУ». 

Події як останніх місяців (з 24 лютого 2022 рік – початок нової фази російсько-української війни), так і попередніх років (особливо з 2014 р.), в нашій державі ще раз спонукають всіх нас скеровувати чи не найбільшу в плані виховання молодого покоління увагу на національно-патріотичне виховання: знання історії, мови, культури, ментальності, етнографії, духовності, національних символів та інше нашого Українського народу. 

АДЖЕ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ – ДЕРЖАВНИЙ ПРІОРИТЕТ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ.