,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Відеовізитівка ЧДТУ. Спорт та спортивні споруди: ВСЕ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я І СИЛИ МОЛОДОЇ НАЦІЇ!
Четвер, 11 серпня 2022 11:33

Відеовізитівка ЧДТУ. Спорт та спортивні споруди: ВСЕ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я І СИЛИ МОЛОДОЇ НАЦІЇ!

Відеовізитівка ЧДТУ. Спорт та спортивні споруди: ВСЕ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я І СИЛИ МОЛОДОЇ НАЦІЇ!

Одним із невід’ємних напрямів розвитку загальної культури, формування сильної не лише фізично, а й морально особистості у Черкаському державному технологічному університеті є спортивно-масова робота. Фізичне виховання і спорт у ЧДТУ є важливим чинником залучення молодого покоління до здорового способу життя, збереження й зміцнення здоров’я, профілактики захворювань і формування гуманістичних цінностей, що сприяє досягненню фізичної та моральної досконалості, популяризації рухової активності та фізичному вдосконаленні, збагаченню рухового досвіду студентів, вихованню корпоративної культури та, разом з іншими напрямами роботи університету, створюють репутаційний імідж нашого закладу вищої освіти.  

 ЧДТУ працюють спортивні секції за вподобаннями студентів і співробітників. Студенти мають можливість на практичних заняттях з фізичного виховання розвивати свої фізичні якості і набувати знання та навички з волейболу, баскетболу, футболу, бадмінтону, настільного тенісу, легкої атлетики, атлетичної гімнастики, адже в університет має власну добре облаштовану спортивну матеріально-технічну базу, яка представлена стадіоном з 400-метровою біговою доріжкою та відкритими тренажерним і гімнастичним містечками, 4 спортивними залами, залом лікувальної фізичної культури, реабілітаційним центром.  

В студентських гуртожитках обладнані спортивні кімнати, аби молодь могла не лише здобувати якісну освіту, а й підтримувати здоровий дух та бути у хорошій фізичній формі упродовж всього терміну навчання. 

В ЧДТУ створена система виявлення обдарованої молоді, що забезпечує підготовку студентів до участі у спортивних змаганнях. З метою залучення абітурієнтів та студентів до фізичної культури і спорту в університеті проводяться товариські спортивні зустрічі з баскетболу, футзалу з учнями шкіл та студентами коледжів, технікумів. 

Багато студентів та випускників  є переможцями багатьох міжнародних, всеукраїнських та регіональних змагань з різних видів спорту. 

Всю спортивно-масову роботу в Черкаському державному технологічному університету здійснює і контролює кафедра фізичного виховання та здоров’я людини (завідувач кафедри – кандидат медичних наук Василь ЗАГОРОДНІЙ).