,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «Війна, що переслідує всюди»: у ЧДТУ відбулось чергове блог-кафе проєкту «wArt»
П'ятниця, 05 серпня 2022 14:11

«Війна, що переслідує всюди»: у ЧДТУ відбулось чергове блог-кафе проєкту «wArt»

«Війна, що переслідує всюди»: у ЧДТУ відбулось чергове блог-кафе проєкту «wArt»

4 серпня 2022 року в Черкаському державному технологічному університеті новим заходом у форматі блог-кафе продовжився мініпроєкт «wArt» магістранта кафедри філософських та політичних наук Андрія Тіщенка. Зустріч під назвою «Війна, що переслідує всюди», зібрала в стінах інжинірингової лабораторії Noosphere студентів, викладачів та активних представників Черкаської громади, реалізована в межах Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час». Її на Черкащині впроваджують спільно ЧДТУ та громадська організація «Центр соціальних комунікацій». 

Цього разу учасники блог-кафе обговорювали «воєнний» контент, яким від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України 24 лютого 2022-го, оточений кожен українець; його безпечність і наслідки для психологічного стану людини. Окрім того, аналізуючи приклади висвітлення в ЗМІ різних років воєнних конфліктів, розв’язаних росією в інших країнах, шукали відповідь на запитання, чим  відрізняється війна проти України від інших, зокрема, її інформаційний аспект. На реальних прикладах, наведених учасниками, виділили ключові проблеми, з якими Україна зіткнеться вже у відбудовний час. 

Вже на наступне блог-кафе мініпроєкту «wArt» Андрій Тіщенко анонсує мистецьку зустріч. Підсумком усіх зустрічей має стати арт-майстерня, де кожен з учасників зможе порефлексувати на тему війни своєю творчістю. 

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.